Ny masterclass tar deg helt tett på stjernene

Med Illustrert Vitenskaps nye masterclass «Din guide til stjernehimmelen» får du alt det du trenger til å gå på oppdagelsesferd på nattehimmelen.

En meteorsverm dundrer inn i atmosfæren. En romstasjon passerer, og et svart hull overstråler galaksen vår. Men alt du ser, er Karlsvognen.

Det kan du heldigvis gjøre noe med nå.

Med vår nye masterclass «Din guide til stjernehimmelen» tar vi deg med ut i universet.

I løpet av 3 måneder lærer vi deg å navigere på nattehimmelen og få øye på fantastiske fenomener og himmellegemer. Du blir ekspert på alt fra kvasarer til nordlys til svarte hull, og vi sørger naturligvis for å gi deg beskjed når det er en aktivitet nært forestående du absolutt ikke må gå glipp av.

Det er kort sagt snarveien til et par års astronomistudier og den ultimate guiden til stjernehimmelen for sommeren 2021.

Vår masterclass varer 3 måneder, og vi begynner 1. mai.

Det koster 299 å delta, og vi stenger for nye deltakere 5. mai. Vil du rekke å bli med? Så meld deg på nå.

Alle kan være med

Vi har bare ett krav til deg som deltaker, og det er at du har lyst til å oppleve stjernehimmelen.

Det er ikke noen krav til utstyr. De aller fleste fenomenene vi presenterer deg for, vil du nemlig kunne se med det blotte øye eller en vanlig kikkert. Bare noen få vil kreve et teleskop.

Det er dermed ikke viktig om du bare kan peke ut månen på nattehimmelen eller allerede har full oversikt over kulehoper og meteorsvermer. Alle kan delta i og lære av vår masterclass.

Er du helt ny på nattehimmelen, vil du få verktøyene til å orientere deg i planeter, stjerner og måner før de astronomiske begivenhetene finner sted.

Er du mer erfaren, kan du dykke ned guidens 21 fenomener, med blant annet kvasaren 3C 275, den åpne hopen M11 og lysende nattskyer. Du kan også gå i dybden med spennende astronomiske forhold som for eksempel svarte hull og solformørkelser. Og ellers er det bare å lene seg tilbake og nyte at vi forteller deg når yndlingshimmellegemet ditt står lysende klart i mørket.

Guide til stjernehimmelen i din lomme

Din guide til stjernehimmelen byr hver måned på 7 begivenheter som du vil lære om og få muligheter for å oppleve på himmelen. Vi gir deg naturligvis beskjed når du skal gå ut og se opp, slik at du ikke går glipp av en eneste.

Dessuten vil du i vår masterclass kunne fordype deg i spennende astronomisk ekstramateriale, og du kan få tilgang via mobil, nettbrett eller PC. Dermed kan du lære om stjernetåker og meteorregn mens det skjer. Du kan også velge å forberede deg på PC-en før du inntar mørkets stillhet og vårt fantastiske univers.

Husk at påmeldingen stenger 5. mai, så meld deg på allerede nå og gled deg til å komme helt tett på himmelen.