Om C/2017 T2 PanSTARRS
Kometen C/2017 T2 ble oppdaget så sent som 2. oktober 2017, og det er en nokså sjelden gjest.
Banen er nemlig så lang at den ikke vil passere jorda igjen før om lag 829 000 år. Som de fleste andre kometer stammer C/2017 T2 fra Kuiperbeltet litt utenfor planetenes baner.
Men sammenstøt med andre kometer og tyngdekraft fra planeter i nærheten kan slå dem ut av kurs, slik at de beveger seg inn mot det indre solsystemet.
Noen kometer fanges i en kort bane omkring sola og Jupiter, mens andre, som denne, får en veldig avlang bane, som med mange års mellomrom sender kometen inn i området omkring sola og i C/2017 T2s tilfelle tett forbi jorda.
De fleste kometer består av en blanding av is, støv, grus og noen småsteiner. Kometene mister mye av dette materialet, og det danner de karakteristiske halene.
C/2017 T2 ble oppdaget av teleskopet Pan-Starrs på Hawaii, som leter etter potensielt farlige kometer. Kometen vil ikke treffe jorda, men likevel komme så nær at den blir godt synlig.
I mars vil den være tydelig nok til at vi kan se den grønne halen kun ved bruk av en kikkert.
Det beste utsynet til kometen vil du få ved nymåne 24. mars, da lyset fra månen er minimalt og kometen derfor står mye tydeligere på himmelen.
Her vil du også kunne se den lange, grønne halen.