Bonnier Expeditions

Se Solen gå i sort over Chile

Som abonnement får du 1.500 kroner i rabat!

I desember 2020 inntreffer en total solformørkelse Chile – akkurat når sommeren på jordas sørlige halvkule er på sitt høyeste.

Med den svarte solen som finale har vi satt sammen en fantastisk leserreise, der vi skal nyte det beste Chile kan tilby.

i 2.847 meters højde kan gæsterne fra vulkanen, Villarrica, opleve solformørkelsen. Det giver et unikt view - som få steder i verden kan hamle op med.

Langsomt spiser månen seg inn på solen, og etter en times tid er stjernen vår forvandlet til en svart skive med et lysende skjær rundt.

Den totale solformørkelsen er i gang! I 128 sekunder er det verken dag eller natt, men så titter solen igjen fram, og lyset vender tilbake.

Solformørkelsen inntreffer bare i Stillehavet og øde områder rundt de mektige Andesfjellene, men Chile-gjestene er blant de heldige som har sikret seg en plass i solformørkelses-sonen. Så alt de må gjøre er å lene seg tilbake - og vente på showet.

Den gripende «soloppgangen» midt på himmelen er en opplevelse som brenner seg fast i sjelen. Et minne for livet.

Men leserreisen til solformørkelsen i Chile i 2020 er langt mer enn de to minuttene med svart sol.

Før den store finalen skal vi på en reise tilbake til det opprinnelige Chile. Vi skal slappe av i den lune sommeren, og vi skal beundre det vakre landskapet.

Vi skal bli skjemt bort av stjernekokker og møte vinbøndene der Sør-Amerikas beste viner blir skapt.

Og de som vil oppleve naturen på kloss lag, kan bli med på vandring i Chiles vakreste naturpark, eller bestige en aktiv vulkan og se solformørkelsen fra toppen.

Reisen byr også på rafting hvis det er noe som frister.

© Chile Travel

Ekspedisjonen til Chile blir uforglemmelig både for livsnytere, naturelskere og eventyrlystne.

Man må bare være klar til å oppleve det mest spektakulære fenomenet på kloden: en total solformørkelse.

Hvis du i allerede er abonnement på Illustrert Vitenskap får du en rabatt på 1500 kroner per person.