Solformørkelse rumfærge

Eclipse 2017: turen dag for dag

Vi har satt opp et fantastisk program, med eksklusive VIP-opplevelser. Du kan se hele programmet her.

7. mars 2016

Dag 1: Torsdag 17. august

Vi begynner VIP-turen vår med et enestående arrangement på National Air & Space Museum i Washington D.C., etter stengetid. Etter velkomstdrinker og en lekker middag i Space Hall – hvor du blant annet kan se landingsmodulen fra Apollo 11, som brakte Armstrong, Aldrin og Collins tilbake til jorden i 1969 – har du muligheter for å utforske den gigantiske samlingen av klenodier fra flyvningen og romfartens historie – og oppleve en spesialvisning på museets IMAX-kino. Vi overnatter på det firestjerners hotellet Westin i det hyggelige Georgetown-området sentralt i Washington DC.

Dag 2: Fredag 18. august

Etter frokost ved hotellet blir vi hentet i de komfortable tur-bussene som skal følge oss på resten av reisen. Bussene er utstyrt med underholdningssystem og lokalkjente guider. Første stopp er det enorme Udvar-Hazy Center – National Air & Space Museums hangar i utkanten av Washington. Her er rekordholderne fra flyvningens og romfartens fantastiske historie stilt ut, side om side. Du kan blant annet se romfergen Discovery, spionflyet SR-71 Blackbird, Gemini 7-romkapselen og bombeflyet Enola Gay, som fraktet atombomben over Hiroshima. Ettermiddagen bruker vi på en nydelig kjøretur gjennom Shenandoah National Park – en rute som er kåret til USAs vakreste – frem til Virginias kanskje mest sjarmerende by: Staunton. Her skal vi bo på byens stolthet, det historiske Stonewall Jackson Hotel. Hotellet byr på en god middag med lokale spesialiteter, men det blir også tid til å utforske de små gatene i byens sentrum, som bugner av antikvitetsbutikker, gallerier og hyggelige vinbarer.

Dag 3: Lørdag 19. august

Etter en solid sørstatsfrokost ved hotellet kjører vi av Highway 81 gjennom det vakre landskapet i Virginas Appalachia-fjell. Lunsjen blir fast food på et autentisk truck stop, slik at vi raskt kan nå frem til basen vår i de neste tre dagene: Det nyrenoverte Brasstown Valley Resort i Georgias fjell. Vi ønskes velkommen med en stor buffé, og hvis du vil kvitte deg med reisestøvet, kan du bruke spaets tilbud om massasje, spasere en tur langs merkede vandrestiene eller synke ned i en av de myke sofaene foran peisen med et glass.

Dag 4: Søndag 20. august

Dagen begynner med en frokostbuffé, før vi samles til en briefing hvor solformørkelseseksperten Jay Anderson gir oss de siste værprognosene. Deretter står dagen til fri disposisjon, og resorten byr på mange muligheter: Golf på en 18-hulls bane, egen stall med ridehester, oppvarmet svømmebasseng – eller bare avslapning med utsikt over de vakre fjellene. Vi tilbyr også utflukter til en lokal vingård, en seiltur på Chatuge Lake eller en heldagstur til shoppingmekkaet North Georgia Premium Outlets.

Kveldsmaten er en stor grillbuffé på hotellets terrasse, og deretter kjører i vi de 2–3 kilometer til det topp moderne Rollins Planetarium. Her vil astronomen Steve Morgan gi en forsmak på morgendagen opplevelser, blant annet med en spesialvisning kun for eclipse-reisende. De spesielt interesserte får også muligheter for et besøk på det tilknyttede observatoriet og komme helt tett på Saturns ringer og Jupiters måner.

Dag 5: Mandag 21. august

Dagen vi har ventet på så lenge! Klokken 14.36 dekker månen solskiven helt i to minutter og 20 sekunder – men allerede etter frokost begynner de siste forberedelsene. Ved morgenbriefing gjennomgår vi det siste værvarselet og dagens program: Hvis været ser bra ut, gjør vi oss i ro og mak klare til det spektakulære showet vi skal oppleve fra en paviljong ved hotellets område. Hvis sjansen for skydekke er for høy, har vi en nødplan: Matpakkene er smurt, tur-bussene har full tank, og sammen med solformørkelseseksperten Jay Anderson har vi på forhånd valgt ut en rekke alternative steder i North Carolina, Tennessee og South Carolina – på hver sin side av fjellene og dermed med vidt forskjellig vær. Dermed får vi størst mulig sjanse for å oppleve den totale solformørkelsen. Etter den fantastiske opplevelsen møtes vi på resorten og avslutter dagen med en flott festmiddag i den lune sommerkvelden.

Dag 6: tirsdag 22. august

Etter frokosten ved hotellet kjører bussene våre tilbake til Washington DC. Her har du muligheter for å utvide turen med flere feriedager i USA, eller nå et fly til Europa og være hjemme onsdag morgen. Men turen slutter ikke med det. Noen uker etter solformørkelsen sender vi deg en helt egen gave som takk for deltakelsen: vår fotografs beste bilder fra dagen og tekster skrevet at Illustrert Vitenskaps redaktør samlet i en eksklusiv bok, bare for turdeltakere.

Eclipse 2017-turen finner sted 17.-22. august 2017, og vi tar forbehold for endringer og justeringer i programmet. Turen tilbys av Bonnier Publications i København, Danmark, og er underlagt danske reiselovgivning.

Reisen inkluderer ikke fly til og fra USA, enkelte måltider og driks. Vi anbefaler at man ankommer Washington dagen før, så eventuelle reiseforsinkelser eller jetlag ikke legger en demper på opplevelsen. En redaktør fra Illustrert Vitenkaps redaksjon i København deltar på turen. Briefinger, praktiske opplysninger underveis og så videre gis på engelsk. Deltakere på turen får en spesiell Eclipse-rabatt på aktiviteter under oppholdet på Brasstown Valley Resort. Inkluderte måltider: frokost dag 2–6, lunsj dag fem og kveldsmat dag 1–5. Turen tilbys av Bonnier Publications i København, Danmark, og er underlagt danske reiselovgivning.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: