© Shutterstock

Amerikanske myndigheter varsler solformørkelseskaos

Flere millioner mennesker har satt kursen mot den sjeldne totale solformørkelsen i USA 21. august, og nå advarer amerikanske myndigheter om unntakslignende tilstander, og hotellene melder at de er utsolgt over hele linja eller selger overnattinger til femdobbel pris.

13. juli 2017 av Jakob Priess

Reisefeberen har for alvor rammet USA fram mot den totale solformørkelsen 21. august.

Millioner ventes å valfarte til det 113 km brede beltet tvers over landet der solformørkelsen blir total, og det får nå amerikanske myndigheter til å varsle unntakslignende tilstander.

Totalkaos venter

Ifølge space.com bor det 12 millioner mennesker i de delene av USA som formørkelsen vandrer gjennom. Ytterligere 25 millioner bor en times kjøretur eller mindre unna.

I tillegg kommer et ukjent antall millioner turister fra hele verden til å strømme til for å oppleve den første totale solformørkelsen i USA siden 1918.

Og det er en oppskrift på kaos.

"Politiet og myndighetene venter seg den samme trafikkmengden som når folk evakueres i forbindelse med en orkan", forteller professor Mike Reynolds ved Florida State College til space.com.

Ruten til den totale solformørkelsen

Ågerpriser på hotellrom

Fra delstaten Oregon i nordvest til Charleston i øst melder hotellene at alt er utsolgt.

De få ledige hotellrommene eller private innkvarteringene som finnes i solformørkelsesbeltet, går nå for 4–5 ganger vanlig hotellpris. 

Men hvis du absolutt ikke kan gå glipp av naturens største oppvisning og du ikke vil betale femdobbelt for denne opplevelsen for livet, så finnes det en genial utvei.

Illustrert Vitenskap har fremdeles enkelte plasser igjen på den 6-dagers leserreisen vår til den totale solformørkelsen i USA.

>> REIS MED ILLUSTRERT VITENSKAP: Få ditt livs opplevelse når sola går i svart over sørstatene

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: