Nasa-video: Besøk Pluto på 70 sekunder

Takket være bilder fra romsonden New Horizons har Nasa satt sammen en video som flyr deg til Plutos iskalde overflate på noen få sekunder.

Pluto

New Horizon-sonden fløy forbi Pluto sommeren 2015 etter mer enn 9,5 års reise gjennom solsystemet.

© Shutterstock

Forestill deg at du på noen få sekunder reiser flere milliarder kilometer ut i solsystemet og plasserer føttene på den iskalde og kraterdekkede overflaten av en gåtefull dvergplanet.

Det har nå blitt mulig takket være en video fra Nasa, satt sammen av mer enn 100 bilder tatt av romfartøyet New Horizons, som fløy forbi Plutoi juli 2015 etter ni år på reise.

Charon og Pluto i pardans

Klikk på videoen og bli med på ekspedisjon til Pluto.

Timelapse-videoen starter med et fjernt blikk på både Pluto og dvergplanetens største måne, Charon. Deretter kommer vi nærmere og nærmere helt til det er like før vi lander ved det lyse, hjerteformede området på overflaten.

Videoen ble offentliggjort på 11-årsdagen for at fartøyet ble skutt opp, 19. januar, sammen med et fargekart over Pluto og et fascinerende bilde av Charon, som er opplyst av et svakt, reflekterende lys fra Pluto selv.

Neste stopp: 2019

New Horizon

Illustrasjon av romsonden New Horizons.

© Shutterstock

Det enestående oppdraget til New Horizons gikk for alvor i gang sommeren 2015, da den som første romsonde noen gang fotograferte Plutos overflate.

Forbiflyvningen ble høydepunktet på en reise som hadde vart i 9,5 år, der sonden tilbakela mer enn 4,8 milliarder kilometer.

Men det blir på ingen måte det siste vi hører fra dette bereiste fartøyet. Et lite himmellegeme ved navn 2014 MU69 i et øde område av Kuiperbeltet er utpekt som neste mål, med forventet ankomst 1. januar 2019.