Musk vil kolonisere Mars

Én million mennesker skal bo på Mars i løpet av 50-100 år hvis det er opp til Tesla-milliardæren Elon Musk, som nylig presenterte sin plan for en måpende forsamling på en rom-kongress i Mexico.

SpaceX raket

Hvis det ikke hadde vært nettopp Elon Musk, hadde de fleste trukket på smilebåndet.

Men det er det. Og derfor er det nok verdt å lytte til vår tids mest vidtgående visjon for fremtidens rom-eventyr.

Én million mennesker skal i løpet av 50 til 100 år bo på en selvforsynt koloni på Mars.

Prisen for en billett vil ligge mellem 600.000 og 1.300.000 kroner, og passasjerene skal transporteres med romskip eid af SpaceX.

Elon Musk er visjonenes mester

Det - og intet mindre - er visjonen Tesla-milliardæren presenterte på International Astronautical Congress i Mexico 27. september.

Du kan se hele Elon Musks presentasjon her:

  • Det jeg virkelig vil her i dag, er å gjøre tanken om kolonisering av Mars til noe vi anser for å være mulig. Noe vi regner med blir til virkelighet i vår levetid, sa Musk.

Musk er best kjent for å ha skapt el-bilen Tesla, men han er også en av hovedkreftene bak det private kraftsenteret for romteknologi, SpaceX.

Kjemperaketter i rutefart til Mars

At dette ikke bare er luftige tanker, understreket Musk ved å presentere et forslag til design av et romskip og en løfterakett som kan ta om bord 100 passasjerer.

Du kan se hvordan transporten til Mars skal foregå her:

Fartøyet går under navnet Interplanetary Transport System (ITS), og det blir med god margin de kraftigste romfartøyet verden har sett, med plass til 100 passasjerer av gangen.

"ITS-ene kommer til å gå i fast rutetrafikk," spår Elon Musk.

Mars-rakett er 122 m høy - og snart klar

Planene for ITS avslører at en løfterakett og et romskib som i alt vil rage 122 meter i været. Bare romskipet øverst vil måle 50 meter i høiden og være 17 meter bredt.

Løfteraketten vil være utstyrt med 42 nyutviklede Raptor rakettmotorer, som til sammen kan sende 300 tonn med materiel og mennesker i bane.

Den først ITS-en forventes å bli sendt av gårde mot den røde planeten i løpet av 2020-tallet.