Juno sender de første bildene hjem fra Jupiter

Det er en uke siden romsonden Juno gikk i bane rundt Jupiter, og nå har den sendt oss de første bildene av den gåtefulle planeten.

Jupiter og måner

JunoCam-kameraet som er installert om bord på Juno, fungerer. Det har begynt å sende data tilbake til jorden. De første bildene er uskarpe, og vi må vente med å få bilder av høyere oppløsning. På bildet ser vi Jupiter og tre av de største månene – Io, Europa og Ganymedes.

Juno klarte første hinder

Nasas romsonde Juno ser ut til å ha sluppet uskadet fra sin første uke i nærheten av Jupiter. Det opplyser den amerikanske romfartsorganisasjonen.

– Bildene fra JunoCam indikerer at den har overlevd sin første tur gjennom Jupiters ekstreme strålingsmiljø uten noen form for skade. Den er nå klar til å gi seg i kast med Jupiter. Vi venter spent på de første bildene av Jupiters poler, uttaler Scott Bolton fra Southwest Research Institute i San Antonio.

Detaljerte bilder er på vei

Det tar 53,5 dager for Juno å komme hele veien rundt Jupiter i sin nåværende bane. JunoCam vil fortsette å ta bilder i denne banen, men først 27. august, når Juno beveger seg tettere på planeten, får vi mer detaljerte bilder.

Akkurat nå jobber teamet bak Juno-prosjektet med å legge bildene fra JunoCam ut på nettet, slik at alle kan få se dem.

Du finner nettsiden her: The Juno mission