SpaceShip III blir malen for firmaets framtidige produksjon. Det er nemlig bygget i moduler – i motsetning til forgjengerne – slik at deler kan oppdateres og skiftes ut.
Samme egenskap gjør ifølge Virgin Galactic romflyet lett å få på vingene igjen etter landing.
Først skal VSS Imagine testes på bakken. Først i sommer skal romflyet på vingene for første gang.
Romfly skal lette 400 ganger i året
En av de opprinnelige planene for SpaceShip-programmet var å kutte reisetiden fra Sydney til London til to timer, men for tiden konsentrerer firmaet seg på ruteflyvning til verdensrommet.
Hvis visjonen blir oppfylt, vil romflyet fullføre 400 flyvninger hvert år fra hver romhavn. Foreløpig har Virgin Galactic bare én romhavn, og den ligger i ørkenen i New Mexico.
Virgin Galactic er allerede i gang med å produsere VSS Inspire – den første arvtakeren til VSS Imagine i SpaceShip III-klassen.
Samtidig fortsetter tester på SpaceShip II-modellen VSS Unity, som i 2018 og 2019 fløy til verdensrommet med besetning og en testperson om bord. Neste testflyvning er planlagt i mai 2021.
Andre runde i romkappløpet spisser seg til
Virgin Galactics konkurrenter har også ambisiøse planer om å kapre pengesterke romentusiaster.
Blue Origins vil sende av gårde betalende gjester i en romkapsel allerede i april 2021 med den gjenbrukbare raketten New Shephard.
Og i januar 2022 sørger SpaceX for det første besøket til Den internasjonale romstasjonen for fire passasjerer som har betalt billetten selv.
Eieren av Virgin Galactic, Richard Branson, skal etter planen fly med et SpaceShip III i løpet av 2021.
I tillegg har 600 private romturister allerede kjøpt billett. Og prisen? 250 000 dollar – eller om lag to millioner kroner.