Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Meldinger til verdensrommet:

Folk har vært kreative i sine forslag til hva som skal skrives til Voyager og potensielle romvesener den skulle møte på sin vei.

© Shutterstock, Twitter
Universet - Romfart

NASA ba internett om meldinger til det ytre rom

Tusenvis av brukere på sosiale medier har kommet med sine forslag til hva som skal stå i beskjeden som sendes til Voyager i anledning av romsondens 40-årsjubileum.

  1. september i år er det nøyaktig 40 år siden romsonden Voyager 1 ble sendt av gårde. 25. august 2012 forlot den solsystemet, og den er i dag det menneskeskapte objektet som har beveget seg lengst ut i det ytre rom.

Voyager inneholder informasjon om jorda, blant annet 115 bilder og musikk fra kunstnere som Mozart, Beethoven og Chuck Berry, lagret på 8 LP-er av gullbelagt kobber. Dette skal fortelle mulig fremmed liv om oss.

For å markere 40-årsjubileet for oppskytningen vil Nasa sende en melding til romsonden. Meldinger skal legges til de opplysningene Voyager allerede bærer på.

Brukere av sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook har hatt mulighet for å komme med sine forslag. En offentlig avstemning skal senere bestemme hvilket budskap som skal sendes av gårde.

Håper på nakenbilder, ost og en ny kjæreste

Blant de mer spesielle forslagene er ønsker om at Voyager skal sende nakenbilder av romvesener hvis den støter på noen.

Andre håper på en kjæreste fra det ytre rom, som kan redde dem fra jorda, eller at Voyager snur og tar med litt godsaker.

© Twitter

Takker for tro tjeneste

Noen bruker anledningen til å takke Voyager for 40 års tro tjeneste. Andre gjør det motsatte... Og en enkelt bruker sjansen til å vise sin mor at han faktisk kan oppnå noe med sine Twitter-meldinger.

Og så er det alle de seriøse, som ønsker Voyager lykke til videre på reisen.

Les også:

Overlevelse

Naturens kjemper går amok

2 minutter
Matvarer

Trikset som gjør dårlig vin god

4 minutter
Sex

INTIMSONEN: Få vitenskapens 7 råd til bedre sex

12 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul