NASA ba internett om meldinger til det ytre rom

Tusenvis av brukere på sosiale medier har kommet med sine forslag til hva som skal stå i beskjeden som sendes til Voyager i anledning av romsondens 40-årsjubileum.

Meldinger til verdensrommet:

Folk har vært kreative i sine forslag til hva som skal skrives til Voyager og potensielle romvesener den skulle møte på sin vei.

© Shutterstock, Twitter
  1. september i år er det nøyaktig 40 år siden romsonden Voyager 1 ble sendt av gårde. 25. august 2012 forlot den solsystemet, og den er i dag det menneskeskapte objektet som har beveget seg lengst ut i det ytre rom.

Voyager inneholder informasjon om jorda, blant annet 115 bilder og musikk fra kunstnere som Mozart, Beethoven og Chuck Berry, lagret på 8 LP-er av gullbelagt kobber. Dette skal fortelle mulig fremmed liv om oss.

For å markere 40-årsjubileet for oppskytningen vil Nasa sende en melding til romsonden. Meldinger skal legges til de opplysningene Voyager allerede bærer på.

Brukere av sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook har hatt mulighet for å komme med sine forslag. En offentlig avstemning skal senere bestemme hvilket budskap som skal sendes av gårde.

Håper på nakenbilder, ost og en ny kjæreste

Blant de mer spesielle forslagene er ønsker om at Voyager skal sende nakenbilder av romvesener hvis den støter på noen.

Andre håper på en kjæreste fra det ytre rom, som kan redde dem fra jorda, eller at Voyager snur og tar med litt godsaker.

© Twitter

Takker for tro tjeneste

Noen bruker anledningen til å takke Voyager for 40 års tro tjeneste. Andre gjør det motsatte... Og en enkelt bruker sjansen til å vise sin mor at han faktisk kan oppnå noe med sine Twitter-meldinger.

Og så er det alle de seriøse, som ønsker Voyager lykke til videre på reisen.