360-gradersvideo tar deg med på romvandring

Du svever vektløst ved siden av dine astronaut-kollegaer på utsiden av den internasjonale romstasjonen. Den første offentlige 360-gradersvideoen av en romvandring lar deg utforske verdensrommet fra datamaskinen.

Astronautene Sergej Rjaganskij og Fjodor Jurtsjikhin kaster bl.a. satellitter ut i bane rundt jorda i 360-gradersvideoen av en romvandring.

© Youtube

Er du en av de som ikke orker å pugge fysikk, biologi og navigasjon i årevis, men likevel ikke helt kan slippe drømmen om å reise ut i verdensrommet?

Nå har du sjansen for at få en virtuell haik med den internasjonale romstasjonen.

Det russiske nyhetsbyrået RT har publisert en 360-gradersvideo fra en romvandring. Det er første gang publikum har fått sett noe slikt.

Her blir du en del av besetningen når to russiske astronauter beveger seg utenfor den internasjonale romstasjonen, ISS.

Astronautene Sergej Rjaganskij og Fjodor Jurtsjikhin tok opp videoen da de i august beveget seg utenfor ISS i 7,5 time for bl.a. å vedlikeholde romstasjonens ytre.

Kaster av gårde satellitter

I løpet av romvandringen kan du blant annet se astronautene kaste fra seg små satellitter som skal i bane rundt jorda – med håndkraft.

Og du er med når astronautene hekter seg fast på ISS og kravler rundt på utsiden av romstasjonen mens de skrur og reparerer skroget.

Du kan også utforske de ulike modulene på ISS eller lene deg tilbake og nyte utsikten, mens hav, skyformasjoner og kontinenter suser forbi på jorda under deg.