Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Astronautene Sergej Rjaganskij og Fjodor Jurtsjikhin kaster bl.a. satellitter ut i bane rundt jorda i 360-gradersvideoen av en romvandring.

© Youtube
Universet - ISS

360-gradersvideo tar deg med på romvandring

Du svever vektløst ved siden av dine astronaut-kollegaer på utsiden av den internasjonale romstasjonen. Den første offentlige 360-gradersvideoen av en romvandring lar deg utforske verdensrommet fra datamaskinen.

Er du en av de som ikke orker å pugge fysikk, biologi og navigasjon i årevis, men likevel ikke helt kan slippe drømmen om å reise ut i verdensrommet?

Nå har du sjansen for at få en virtuell haik med den internasjonale romstasjonen.

Det russiske nyhetsbyrået RT har publisert en 360-gradersvideo fra en romvandring. Det er første gang publikum har fått sett noe slikt.

Her blir du en del av besetningen når to russiske astronauter beveger seg utenfor den internasjonale romstasjonen, ISS.

Astronautene Sergej Rjaganskij og Fjodor Jurtsjikhin tok opp videoen da de i august beveget seg utenfor ISS i 7,5 time for bl.a. å vedlikeholde romstasjonens ytre.

Kaster av gårde satellitter

I løpet av romvandringen kan du blant annet se astronautene kaste fra seg små satellitter som skal i bane rundt jorda – med håndkraft.

Og du er med når astronautene hekter seg fast på ISS og kravler rundt på utsiden av romstasjonen mens de skrur og reparerer skroget.

Du kan også utforske de ulike modulene på ISS eller lene deg tilbake og nyte utsikten, mens hav, skyformasjoner og kontinenter suser forbi på jorda under deg.

Les også:

ISS

SE OPP: Få øye på romstasjon ISS på himmelen

2 minutter
ISS

Spør oss: Astronauter drikker urin i verdensrommet

3 minutter
Vægtløshed vender videnskaben på hovedet
ISS

Romstasjonen fyller 20 år: Her er 3 merkelige vektløse forsøk

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul