Hawking varsler dommedag: Vi har 100 år igjen på jorda

Vi må kolonisere andre planeter enn jorda. Og vi har det travelt, mener superstjernen blant astrofysikere, Stephen Hawking.

Stephen Hawking
© lwpkommunikacio/Flickr/CC

Vi bør ha mennesker på månen innen 2020, og vi bør ha satt våre føtter på Mars innen 2025.

Det er oppfordringen fra den anerkjente professoren og astrofysikeren Stephen Hawking.

Ved vitenskapsfestivalen Starmus, som nylig ble arrangert i Trondheim, proklamerte den britiske forskeren igjen at vi bør kolonisere andre planeter, skriver BBC. Og vi har det travelt.

Målet er år 2117

100 år – da bør vi ha et brukbart alternativ til jorda vi kan flytte til, mener Hawking. Det er flere grunner til det.

Først og fremst går vi tomme for plass fordi befolkningstallene stiger, og samtidig overforbruker vi jordas ressurser. Dessuten lever vi med en overhengende fare for at en meteor kan utrydde alt liv på jorda.

Derfor mener Hawking at det er på tide for mennesket å se mot andre alternativer – det er for farlig å putte alle eggene våre i den kurven som heter jorda.

Månebase er startskuddet

En månelanding innen de neste tre årene bør ifølge forskeren være det første skrittet mot en permanent base på månen.

Herfra skal romfartøyer klargjøres til ferden videre mot fremmede kloder.

Kolonisering er imidlertid ikke den eneste grunnen til at Hawking mener vi bør starte operasjon Finn-et-nytt-hjem så raskt som mulig. Det ligger også et politisk motiv bak.

Astrofysikeren mener at vi lever i en splittet verden og at et prosjekt for å kolonisere verdensrommet kan forene oss på tvers av landegrenser – slik månelandingen i 1969 gjorde det.