Youtube

USA publiserer videoer: «Uidentifiserte luftfenomener» er ekte

I 2017 begynte videoopptak av mystiske, flygende objekter å dukke opp. Nå publiserer det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, de offisielle opptakene og bekrefter dermed at av de såkalte «uidentifiserte luftfenomenene» er ekte. Det ingen fortsatt vet er: hva var det som ble filmet?

I 2015 fanget amerikanske jagerflygere noen flygende gjenstander med infrarøde kameraer. Det er i seg selv ikke overraskende, men gjenstandene så ut til å gjøre ting som ikke er mulig med dagens flyteknologi.

Blant annet hadde de en uhørt akselerasjon, og de kunne rotere uten å endre retning.

«Se på det der! Det roterer!» Se opptaket gjort av amerikanske jagerflygere:

Det ble i alt tatt tre videoer av objektene, og da de begynte å se offentlighetens lys i 2017 og 2018, var det stor skepsis omkring om de var ekte. I 2019 meldte den amerikanske marinene imidlertid at opptakene var det, og nå har det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, publisert de offisielle videoene.

Pentagon har publisert videoene «for å unngå misforståelser i offentligheten om hvorvidt opptakene er ekte, eller det finnes mer materiale», lyder det fra forsvarsdepartementets talskvinne Sue Gough.

Amerikanerne kaller objektene «uidentifiserte luftfenomener». Kort sagt: De vet ikke hva det er.

Hva er teoriene?

Uttalelsen fra den amerikanske marinen har naturligvis satt i gang spekulasjoner om hvorvidt gjenstandene er tegn på liv i rommet.

Men det finnes andre og mer nøkterne teorier. En er at gjenstandene er en del av et topphemmelig droneprogram.

Andre har lurt på om det kan dreie seg om en optisk illusjon, eller om utstyret til flyene rett og slett har hatt en feil. Men disse teoriene er vanskelige å forsvare når fenomenene er observert flere ganger og av flere flygere.