Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

USA publiserer videoer: «Uidentifiserte luftfenomener» er ekte

I 2017 begynte videoopptak av mystiske, flygende objekter å dukke opp. Nå publiserer det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, de offisielle opptakene og bekrefter dermed at av de såkalte «uidentifiserte luftfenomenene» er ekte. Det ingen fortsatt vet er: hva var det som ble filmet?

Youtube

I 2015 fanget amerikanske jagerflygere noen flygende gjenstander med infrarøde kameraer. Det er i seg selv ikke overraskende, men gjenstandene så ut til å gjøre ting som ikke er mulig med dagens flyteknologi.

Blant annet hadde de en uhørt akselerasjon, og de kunne rotere uten å endre retning.

«Se på det der! Det roterer!» Se opptaket gjort av amerikanske jagerflygere:

Det ble i alt tatt tre videoer av objektene, og da de begynte å se offentlighetens lys i 2017 og 2018, var det stor skepsis omkring om de var ekte. I 2019 meldte den amerikanske marinene imidlertid at opptakene var det, og nå har det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, publisert de offisielle videoene.

Pentagon har publisert videoene «for å unngå misforståelser i offentligheten om hvorvidt opptakene er ekte, eller det finnes mer materiale», lyder det fra forsvarsdepartementets talskvinne Sue Gough.

Amerikanerne kaller objektene «uidentifiserte luftfenomener». Kort sagt: De vet ikke hva det er.

Hva er teoriene?

Uttalelsen fra den amerikanske marinen har naturligvis satt i gang spekulasjoner om hvorvidt gjenstandene er tegn på liv i rommet.

Men det finnes andre og mer nøkterne teorier. En er at gjenstandene er en del av et topphemmelig droneprogram.

Andre har lurt på om det kan dreie seg om en optisk illusjon, eller om utstyret til flyene rett og slett har hatt en feil. Men disse teoriene er vanskelige å forsvare når fenomenene er observert flere ganger og av flere flygere.

Les også:

Liv i universet

Reisen til Titans indre: NASA jakter på liv i dypet

11 minutter
Liv i universet

FOR FØRSTE GANG: Planetjeger oppdager planet i den beboelige sonen

4 minutter
Liv i universet

Nå vil astronomer chatte med romvesener

13 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul