Ny teori: Derfor har vi ennå ikke hørt fra aliens
Vi har ikke sett snurten av et romvesen så langt, fordi de venter på kaldere tider. Det mener et forskerteam som har funnet en ny løsning på Fermis paradoks.
Det vrimler med stjerner i universet. Derfor er det nærmest umulig at der ikke finnes liv andre steder i verdensrommet. Nå har et forskerteam en ny teori om hvorfor vi ikke har møtt andre sivilisasjoner
Hvor blir de av? Det spørsmålet har plaget astronomene i årevis.
I 1950 utbrøt den italienske fysikeren Enrico Fermi etter sigende de berømte ordene da han under en lunsj med sine kollegaer diskuterte om romvesener eksisterer.
Spørsmålet er blitt kjent som Fermis paradoks: På den ene siden er det usannsynlig at livet kun har oppstått på jorda, og på den annen side har vi aldri funnet beviser for at romvesener eksisterer.
Romvesener har super-datamaskiner
Nå har et forskerteam funnet en ny løsning på det berømte problemet: At romvesener finnes der ute, men at de venter på de rette betingelser til sine datadrevne samfunn.
Forfatterne bak den nye vitenskapelige teorien er tre forskere – én i nevrovitenskap, én i kunstig intelligens og en professor i kosmologi. Og de baserer sin teori på to grunnsteiner – ut fra en rekke observasjoner og fysiske beregninger.
Avanserte sivilisasjoner har allerede gått over til et liv drevet av maskiner og datamaskiner.
Datamaskiner arbeider og beregner mye raskere under kjølige forhold.
Universet blir kaldere
På sin blogg forklarer to av forskerne bak den nye såkalte «estivasjons-hypotesen» at intelligent liv i verdensrommet nå er i en slags dvaletilstand, mens de venter på at universet kjøles ned til en temperatur som er bedre for den maskindrevne sivilisasjonen.
I artikkelen argumenterer de for at bakgrunnstemperaturen vil falle i takt med at universet utvider seg.