Planetbeskytteren skal både beskytte andre planeter mot forurensning fra oss og beskytte jorda mot liv fra andre planeter. 

© Shutterstock

Nasa søker etter sikkerhetssjef for planeten

Nasa søker for øyeblikket etter en "ansvarlig for planetbeskyttelse", som skal sørge for at vi ikke forurenser andre planeter og samtidig beskytte jorda mot invasjon fra fremmed liv.

11. august 2017 av Nanna Vium

Der er nå mulighet for å få seg en tittel litt utenom det vanlige takket være et oppsiktsvekkende jobboppslag fra den amerikanske romfartsorganisasjonen, Nasa.

Amerikanerne søker etter en såkalt «Planetary protection officer», som blant annet får i oppgave å beskytte planeten vår mot fremmed liv og samtidig sikre at ikke vi mennesker forurenser andre planeter, måner og objekter i verdensrommet.

Hør forskernes teori om hvorfor vi ikke har hørt fra aliens her.

Historisk oppgave

Nasa har allerede mottatt denne søknaden fra den ni år gamle alien-entusiasten Jack Davis. 

© NASA

Og selv om både tittel og arbeidsoppgaver høres ut som noe fra en science fiction-film, er ikke stillingen noen ny oppfinnelse.

Allerede i 1967 ble jobben opprettet som et resultat av den såkalte ytre rom-traktaten, som blant annet stiller krav til å redusere forurensningsrisikoen ved romfart.

De siste tre årene har Nasa-forskeren Catharina Conley hatt den ansvarsfulle stillingen, og ifølge jobboppslaget krever det en mer enn gjennomsnittlig CV for å overta for henne.

Les hvorfor Stephen Hawking advarer mot å kontakte aliens.

Krever fyldig CV

I tillegg til en detaljert kjennskap til planetbeskyttelse og romforskning krever stillingen at du har arbeidet minst et år på høyt nivå for amerikanske myndigheter.

Og i tillegg bør du helst ha en ph.d-grad i enten fysikk eller matematikk.

Til gjengjeld kan du se fram til en årslønn på opp mot 1,5 millioner norske kroner.

Søknadsfristen går ut 14. august. 

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: