Jabberocky

Fire ufattelige UFO-teorier

Pyramidene er bygd av romvesener. Ufoer kidnapper tilfeldige mennesker, og kornsirkler er kunst skapt av besøkende fra rommet. Her er 4 av de mest seiglivede teoriene om ufoer.

1. Konspirasjonsteori: USAs luftvåpen skjuler romvesener på militærbase

Area 51 inngang
© X51

I 1947 styrtet en UFO i Roswell i New Mexico. Det amerikanske luftvåpenet fraktet rester og lik fra vraket til en hemmelig base i militærområdet Area 51 i staten Nevada.

Her har forskere arbeidet på høytrykk for å lære mer om romvesenene og særlig teknologien deres.

En sentral kilde er fysikeren Bob Lazar. På slutten av 1980-tallet sto han fram og fortalte at han hadde analysert ufo-vrak på en topphemmelig underjordisk base som kalles S4. Han påsto at han i årevis hadde arbeidet for å finne ut hvordan ufoer flyr.

2. Konspirasjonsteori: Kornsirkler er UFO-kunst

© Jabberocky

Siden kornsirkler dukket opp for første gang i Europa på 1600-tallet, har de merkverdige mønstrene ført til utallige fantasifulle forklaringer.

Kornsirklenes matematisk innviklede og presise mønstre blir brukt som argument for at mennesker umulig kan stå bak fenomenet. Teorien har fått vind i seilene fordi kornstråene er bøyd i stedet for knekt.

3. Konspirasjonsteori: Romvesener bygde pyramidene

© Nina Aldin Thune

Mennesket kan umulig ha bygd så fantastiske konstruksjoner som pyramidene i Egypt – og iallfall ikke for mer enn 4000 år siden.

Derfor mener konspirasjonsteoretikere at pyramidene er konstruert av romvesener som har besøkt jorden.

Årsaken? Pyramidene er egentlig noe romvesenene bruker til å overvåke oss.

4. Konspirasjonsteori: UFO-er kidnapper mennesker til forsøk

© Daniela Realpe/ Pixabay
  1. november 1975 ble den 22 år gamle skogsarbeideren Travis Walton bortført av en UFO i et fjellområde i Arizona.

Han var borte i fem dager før han vendte forvirret og forskremt tilbake.

Walton kunne huske alt som hadde skjedd, og fortalte hvordan romvesenene hadde holdt ham fanget og studert ham. Travis Walton tok mange løgndetektortester og besto alle – og han står ved historien den dag i dag.

Tusenvis – ja, kanskje til og med nesten fire millioner mennesker bare i USA – kan fortelle om lignende kidnappinger. Noen påstår til og med at de har hatt et seksuelt forhold til romvesenene.