Her er rommets syv villeste reisemål

Glem pyramidene, i fremtiden drar turistene ut i rommet. Før vi får teknologi til å besøke isveggen på Miranda eller beundre geysirene på Enceladus, går det nok noen hundre år. Men vi foreslår likevel syv av solsystemets mest utrolige reisemål.

Miranda Illustration

For fremtidens turister er Jordens syv underverker ikke noe spesielt. Til gjengjeld er det mange attraksjoner i rommet som den lange reisetiden er verdt.

Uranus’ glitrende diamant

Turister må reise minst tre milliarder kilometer for å komme til uranusmånenMiranda. Hovedattraksjonen, isveggen som er opptil 15 000 meter høy, er så bratt at nye bestigningsmetoder må tas i bruk. I et medbrakt lite fartøy flyr vi opp til det øverste fjellstupet. Fordi du er iført en romdrakt med små rakettmotorer, er det bare å ta det store skrittet ut over kanten.

Stjerneutgaven av Island

Saturns lille måne Enceladus ser man under innflygingen som en fantastisk hvit isklode. På turen vil kapteinen legge kursen slik at passasjerene får se de enorme geysirene som spruter opp fra de berømte ”tigerstripene” – et system av kløfter ved Enceladus’ sydpol. Det er der turisten lander og går – eller nesten svever – i den svake tyngdekraften til en av kløftene der damp fosser opp nesten som en geysir på Island.

Ekstremferie for risikosøkere

For våghalser er kanskje en tur til den vulkanske månen Io noe å tenke på. Risikable saker – men verdt farene. Enorme tidevannskrefter fra Jupiter og nabomånene Europa og Ganymedes holder hele tiden overflaten i bevegelse, og vi opplever kontinuerlige utbrudd fra store svovelvulkaner. Vi ser sjøer av lava og smeltet svovel og opptil 17 000 meter høye fjell. Men alt har sin pris: Partikkelstrålingen er totalt dødbringende.