NASA holder pressekonferanse: Vil avsløre nytt funn

I kveld norsk tid presenterer NASA et nytt oppsiktsvekkende funn ’utenfor vårt solsystem’. Du kan følge pressekonferansen live på romfartsorganisasjonens egen hjemmeside.

NASA er fortsatt sparsomme med detaljer om funnet, men avslører at det dreier seg om planeter som kretser rundt andre stjerner enn solen - også kjent som eksoplaneter.

© Shutterstock

NASA har gjort et nytt funn utenfor vårt solsystem som blir avslørt fra hovedkvarteret i Washington i kveld norsk tid.

Det forteller romfartsorganisasjonen i en pressemelding.

Amerikanerne er så langt sparsomme med detaljer om oppdagelsen, men forteller at det dreier seg om planeter som kretser rundt andre stjerner enn solen – også kjent som eksoplaneter.

Håp om liv

Forskere leter med lupe etter beboelige eksoplaneter som kan huse liv.

Så sent som i august 2016 avslørte European Southern Observatory (ESO) oppdagelsen av eksoplaneten Proxima B, som kalles Jorden 2.0, og muligens har flytende vann.

Still spørsmål direkte til NASA

Hvorvidt det nyeste funnet er av samme kaliber, finner vi først ut i kveld klokken 19.00 norsk tid, da du selv kan følge med via en direktesending på NASAs egen kanal.

Følg pressekonferansen her.

Du kan også stille spørsmål direkte til NASA under pressemøtet ved å bruke hashtagen #askNASATwitter.

Og er du sulten på mer kunnskap om de fascinerende eksoplanetene, blir det anledning til å stille enda flere spørsmål til forskerne klokken 21.00, da NASA avholder en såkalt AMA-seanse (Ask Me Anything) på siden Reddit.