Undervandsubåd

Ubåt svever som helikopter

DeepFlight Dragon er ikke en vanlig ubåt. Fartøyet beveger seg som et helikopter i vannet og følger med letthet haier og andre havdyr i hele seks timer.

3. mars 2016

DeepFlight Dragon tar undervannsflygning et skritt videre.

Fartøyet kan sveve fritt og stå stille i vannet akkurat som et helikopter, og det gjør det mulig å følge havets dyr på nært hold og utforske skipsvrak i ro og mak.

Ubåt glir lydløst gjennom vannet

Mini-ubåten er lett å styre, og det kreves minimalt med trening før man kan dra ut på eventyr i den.

Den har naturlig oppdrift og stiger opp når du slår av motoren. Ubåtens litiumbatteri sørger for at du kan utforske dypet raskt, lydløst og miljøvennlig i opptil seks timer.

Med sitt bare 5 meter lange og 1,9 meter brede skrog får fartøyet fint plass på yachten – for dem som har råd til en slik.

DeepFlight Dragon-ubåt i detalj:

1. Trykkabinen har alltid én atmosfæres trykk slik at du ikke risikerer dykkersyke. Betjeningen er så enkel at alle kan lære det.

2. Instrumentene gjør det mulig å sette en maksimal dybde for et dykk. DeepFlight Dragon kan dykke ned til 120 m.

3. Skrogeter fremstilt i et lett og sterkt komposittmateriale. Med en lengde på fem m kan fartøyet stå på en større lystyacht.

4. Motorene er elektriske og gir en toppfart på cirka 7,5 km/t. Batteriene holder til seks timers dykking på én ladning.

Se mer på deepflight.com

Foretrekker du en RASK ubåt?

Fremtidens ubåt farer gjennom vannet med superkavitasjon og vil kunne krysse Atlanteren på omtrent en time. Les mer i vår artikkel:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: