Vill luksus: Nå kan du besøke Titanic med ubåt

For en billettpris på over 700 000 kroner kan du i 2018 komme ned på havets bunn og se et av historiens mest berømte skipsvrak.

© Wikimedia Commons

På reisens fjerde dag gikk det galt. Titanic var på vei fra Southampton i England til New York i USA da det traff et isfjell og endte med å synke.

Der – på havets bunn – har skipet ligget siden 1912, men nå blir det mulig for et helt spesielt turistsegment å komme ned og se skipet.

Bak turkonseptet står det engelske firmaet Blue Marble Private, og en billett koster 86 500 pund – ca. 741 000 kr. Firmaet skriver på sin hjemmeside at turistturene vil begynte i 2018.

Dykk i miniubåt

Den kostbare sightseeingen tar i alt åtte dager, og dykket ned til vraket – turens høydepunkt – vil foregå i to miniubåter.

Ubåtene heter Cyclops 2 og er eid av det amerikanske firmaet OceanGate.

Cyclops 2 har plass til fem personer om gangen.

© OceanGate

Ble først funnet i 1985

Turistene vil bli tatt ned på fire kilometers dyp, der Titanic-vraket ligger. I alt tar turen i ubåten fem timer.

Selv om skipet sank i 1912, ble det først funnet i 1985. Og her fant man ut at skipets for- og akterstavn, som brakk i hvert sitt stykke under forliset, ligger med ca. 600 meters avstand.

Første turist har booket

De rike og fryktløse turistene vil bli flydd fra Newfoundland i helikopter til ekspedisjonens yacht, som ligger på stedet for Titanics forlis. Og fra yachten går turistene om bord i ubåtene.

© OceanGate

Det er kun plass til ni turister på en ekspedisjon, og Daily Mail skriver at den 49 år gamle Renata Rojas fra New York allerede har betalt et depositum for den første turen.