Urban Air Port

Nå får flygende taxier sin egen flyplass

Den engelske byen Coventry vil bli den første som kan betjene framtidens flygende taxier.

Flere firmaer er i gang med å utvikle elektriske, flygende taxier som skal bringe passasjerer raskt rundt i verdens storbyer. Nå får de sin første flyplass.

Bedriften Urban-Air Port har utviklet konseptet for den i samarbeid med bilfirmaet Hyundai, og den første vil bli anlagt i den engelske byen Coventry i november 2021.

🎬 VIDEO: Se presentasjon av flyplassen

Ideen er et såkalt pop up-konsept som kan anlegges svært raskt, ifølge Urban-Air Port, i løpet av få dager.

Flyplassen, som har fått navnet Air-One, består av en 40 meter bred plattform som kan heves og senkes. Plattformen heves når de flygende taxiene skal lande på den eller lette fra den, og senkes når taxiene skal parkeres.

Flyplassens plattform skal kunne ta imot alle elektriske, flygende fartøyer – for eksempel Hyundais taxi S-A1, som settes i drift i 2023.

© Hyundai

Rundt plattformen er det både fasiliteter til oppladning og vedlikehold av taxiene og oppholdsområder til passasjerene.

Vil bygge 200 flyplasser på fem år

Flyplassen bygges av ferdige moduler og kan derfor lett flyttes, slik den kan anlegges på flåter i havneområder eller på toppen av høye bygninger.

Den skal betjene alle typer elektriske flygende fartøyer som letter og lander loddrett. Det gjelder også Hyundais egen flygende taxi, S-A1, som etter planen skal settes i kommersiell drift i 2023.

Urban-Air Port har planer om å anlegge 200 flyplasser rundt om i verden i løpet av de neste fem årene.