Baby Boom Jet

Concordens avløser skal gjøre overlydsfly trendy igjen

De dype lommene til blant andre Virgin-sjef sir Richard Branson skal sørge for et comeback for passasjerfly med overlydsfart – i første omgang over Atlanterhavet på litt over 3 timer.

22. november 2016 av Jakob Priess

Å krysse Atlanterhavet på under fire timer har vært en drøm helt siden den ikoniske Concorde ble tatt ut av drift i 2003, men nå er overlydsflyene på vei tilbake på rullebanen.

Med en marsjfart på mach 2,2 (2335 km/t) blir XB-1, med tilnavnet «Baby Boom», historiens raskeste passasjerfly – 10 prosent raskere enn Concorde og 2,6 ganger raskere enn tradisjonelle passasjerfly.

Og det er naturligvis den fargerike og idésprudlende sjefen for Virgin Airlines, Richard Branson, som står bak.

Første avgang i 2023

Branson har gjennom Virgin Galactic investert store summer i utviklingen av «Baby Boom», og for den investeringen får selskapet retten til å kjøpe de ti første flyene.

Første testflyvning er i 2017, og hvis alt går etter planen, setter de første passasjerene seg til rette i «Baby Boom» i 2023. De kan nyte turen fra London til New York på bare 3 timer og 15 minutter – et kvarter raskere enn concorden klarte.

«Overkommelige» priser

Ifølge Branson – og Denver-firmaet Boom, som har designet XB-1 – vil prisene være «overkommelige».

Det er nok mest fra millionær-perspektiv, for den billigste tur-retur-billetten vil ligge på 53 000 kroner.

Til gjengjeld slipper du å dele kabin med altfor mange begeistrede charterturister, småslitne forretningsreisende og den lokale vinklubben på helgetur, for XB-1 vil bare ha plass til 40 passasjerer.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: