Tysk fremtidsbil er kommet på vingene

En liten tysk bedrift har allerede sendt sin flyvende bil på vingene og setter dermed press på giganter som Airbus og Uber. Prosjektet får støtte av European Space Agency og har nå fått 700 millioner kroner i finansiering.

Lilium Jet

En liten tysk bedrift melder seg på kampen om å lage den første masseproduserte flyvende bilen.

© Lilium

Den ser ut som noe fra en science fiction-film fra 1980-tallet. Men da den landet fra sin første testflyvning, var det helt klart at flyvende biler holder på å bli til virkelighet.

Den lille tyske bedriften Lilium har – som i David mot Goliat – for alvor meldt seg på i kampen om å levere fremtidens flyvende biler.

Bedriten får støtte av European Space Agency og har akkurat henter inn 700 millioner kroner til finansiering.

Flyvende bil på vingene

Konkurrentene er giganter som Airbus og Über, men de har ikke kommet lenger enn tegnebrettet. Lilium sendt sin kandidat, Lilium Jet, på vingene.

Og resultatet er imponerende.

Letter og lander loddrett

Lilium Jet er utstyrt med tre elektriske jetmotorer. Hver av dem driver en vinge utstyrt med 12 flapper som kan rotere både vertikalt og horisontalt.

Det gjør at Lilium Jet kan stige rett opp fra bakken.

Når bilen har nådd ønskede høyde, vris motorene til horisontal stilling, og bilen flyr deretter som et vanlig jetfly.

Flyr 300 km/t og går på strøm

Bilen bruker kun strøm og er derfor både CO2-nøytral og støysvak. Likevel kan den fly i opptil 300 kilometer i timen - i en time på en enkelt ladning.

Airbus avslørte tidligere i år at går for et konsept de kaller Airbus Pod, som er mindre enn en Smart-bil, med mulighet for å bli plukket opp av en drone.

Uber forventer å ha flyvende biler i drift i Dubai i 2020.