Soldrevet elbil med rekkevidde på 1500 kilometer på vei

Den første masseproduserte elbilen som går på solenergi, er like rundt hjørnet. Den er dekket med tre kvadratmeter solceller.

aptera, solceller, solenergi, elbil, rækkevidde

Solcellerne på Aptera fylder sammenlagt mere end tre kvadratmeter.

© Aptera Motors

Med sine usedvanlige former ligner Apteras elbil, som har tre hjul, noe fra Star Trek, men bilen er på veg.

Den ambisiøse soldrevne elbilen er ifølge produsenten klar til å komme på markedet. Over 7000 har forhåndsbestilt bilen, og finansieringen skulle være på plass til å sette bilen i produksjon.

Strøm fra solen eller stikkontakten

Det mest oppsiktsvekkende ved bilen er at den er utstyrt med solceller, som kan lade opp bilen på solrike dager. Over tre kvadratmeter med utskiftbare solceller dekker panseret, taket og baksiden.

Ifølge Aptera Motors kan en dags parkering i solen gi nok strøm til en kjøretur på rundt seks mil. Det krever imidlertid en skyfri himmel et sted på jorden der solen står høyt.

Bilens batterier gir en teoretisk rekkevidde på 150 mil – mens 12 minutters oppladning gir 20 mil ekstra hvis det skulle være grått i været.

aptera, elbil, aerodynamik, solenergi

Aptera er formet så aerodynamisk som mulig.

© Aptera Motors

Elektrisk hjerte gir et dramatisk utseende

Vanligvis er biler firkantede kasser med enkelte myke former.

I Aptera er alt det kastet ut vinduet. Bilen er konstruert for å minimere luftmotstand. Derfor er den utstyrt med tre hjul og formet som en dråpe.

Ifølge Aptera bruker en vanlig bil opptil 60 prosent av drivstoffet på å skyve vekk luft, så ideen har vært å fjerne så mye av luftmotstanden som mulig.

Bilen kommer til å koste omkring 25 000 dollar på det amerikanske markedet og skal gå i produksjon i løpet av i år.