Lykan Hypersport

Arabisk superbil skal stoppe fartsyndere

Kriminelle i raske biler kan være vanskelige å fakke. I Abu Dhabi har det blitt litt enklere for politiet å følge med.

8. juli 2015 av Babak Arvanaghi

Lykan Hypersport er første superbilen fra Midtøsten. Med sin 3,7 liters motor, 720 hestekrefter og en toppfart på 385 kilometer i timen, er bilen blant de raskeste gatebilene. Og nå skal en utgave av bilen fange kriminelle trafikanter i ørkenstaten Abu Dhabi.

Gjenkjenner ansikt

Og som om motorkraften ikke var nok i seg selv, så er bilen utstyrt med avanserte kameraer dersom det likevel skulle lykkes fartsynderne å slippe unna. På bilen er det montert kameraer som kan lese nummerskilt og gjenkjenne ansiktet på fører og passasjerer i andre biler.

Skanner alle biler

Firmaet Ekin står bak den avanserte oppgraderingen, som ifølge dem selv både kan fotografere nummerskilt og ansikt når politibilen nærmer seg fartsgrensen. Systemet skanner samtlige biler innenfor kameraenes rekkevidde og i en vinkel på 180 grader foran den.

Alle opplysningene blir lagret på en harddisk og samtidig sendt til et kontrollsenter, hvor spesialister analyserer de innsamlede dataene. Systemet viser ved hjelp av GPS hvor dataene har blitt samlet inn.

Diamanter i frontlysene

Investeringen har ikke vært helt billig for Abu Dhabis politi. Lykan Hypersport er med en pris på 3,4 millioner dollar den tredje dyreste bilen som noensinne er laget. En del av den høye prisen skyldes utsmykkingen. Blant annet er frontlysene belagt med 420 diamanter.

Superbilen fås også i en sivil utgave.

På tross av det nye innkjøpet halter Abu Dhabi fortsatt etter nabostaten Dubai når det kommer til superpolitibiler. Dubai kan skryte av å ha en Bugatti Veyron, en Lamborghini Aventador og en Ferrari FF i sin flåte av politibiler.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: