Airbus skaper fremtidens transportmiddel

Den franske flyprodusenten har skapt et konsept der bil, drone og Hyperloop finner sammen i en treenighet. Kjøretøyet er styrt av kunstig intelligens.

Airbus Pop.Up
© Airbus/Italdesign

Hvis det er opp til Airbus, kan du i fremtiden klare deg med ett enkelt kjøretøy – uansett hvor du skal.

Den franske flyprodusenten har presentert konseptet Pop.Up som et forslag til hvordan fremtidens transportmiddel ser ut.

Og hvis franskmennenes visjon går i oppfyllelse, skal du i fremtiden reise i en multifunksjonell kabin til to personer.

Både fly, bil og tog

Kabinen er ikke et selvstendig kjøretøy, men kan i stedet knytte seg til ulike moduler.

Med en hjulbase kan den bringe deg gjennom byen, men hvis trafikken er tung, blir hjulene byttet ut med en dronemodul som lar deg sveve over bilkøen på kortere turer.

Hvis du skal langt av gårde, knytter kabinen seg til andre kabiner og danner et tog som er beregnet til transport i en Hyperloop – en lufttom høyhastighetstunnel.

Styrer turen selv

Hele reisen er styrt av kunstig intelligens. Det eneste du som passasjer må gjøre, er å fortelle hvor du vil hentes og settes av. Kabinen finner selv ut av hvordan den enklest frakter deg fra A til B.

Underveis på reisen gir den deg massevis av informasjon. Det skjer ved hjelp av augmented reality. Den kunstige intelligensen registrerer også humøret ditt og stiller inn lyset i kabinen etter det.

Konseptet er blitt til i samarbeid med designfirmaet Italdesign, som er kjent for en rekke kjente bildesign – bl.a. den opprinnelige VW Golf.

Der er kun snakk om et fremtidskonsept, og derfor har ikke Airbus satt noen dato for når en eventuell produksjon kommer i gang.