Shutterstock
Lystfisker

Sportsfiskerens sjekkliste

Sportsfiskerens sjekkliste: Skal det være en undervannsdrone som kan jakte på fisk? Eller din egen fiskeøy?

Multiverktøy fikser det meste

Til sportsfiske hører det jo kroker som hekter seg fast i alt mulig, og fiskesnører med blodknute. Med den hyllede Rapala Fisherman’s Multi-Tool kan man klippe, skjære og bore seg ut av de fleste problemer. Multiverktøyet har karabinkrok så det kan klipses fast i fiskevesten, og jammen har den ikke øljekk også.

Rapala Multi-Tool
© Rapala

Fintfølende sensor varsler om napp

Den klassiske korken som dupper i vannoverflaten har – selvfølgelig – også fått en digital arvtaker. Mini Micron X, en såkalt nappmelder, er forsynt med fintfølende, justerbare sensorer som registrerer bevegelser i stangen. Ved napp varsler melderen med lys og lyd om at tiden er inne for å sveive inn.

Mini Micron X, bidmelder
© Foxint

3 dingser går i dybden for deg

Humminbird, ekkolod
© Humminbird

Ta med ekkoloddet i lommen

Selv små, mobile ekkolodd kan gi et detaljert innblikk i livet og terrenget under havoverflaten, blant annet Humminbird Piranhamax 4 med fargeskjerm og innebygd, kraftig 2D-sonar. Man kan velge mellom to innstillinger: en smal sonarkjegle som gir et detaljert bilde, og en bredere kjegle som utvider dekningen, men gir litt dårligere oppløsning.

GoFish, sonar
© GoFish Cam

Film den undersjøiske kampen

GoFish Cam er et høyoppløselig undervannskamera som festes mellom fiskesnøret og sluken. Det har plass til SD-kort og kan brukes ned til 150 meters dybde. I det øyeblikket kameraet er oppe av vannet, kan man trådløst begynne å laste ned videoen av den store sjøørreten som slapp unna i siste øyeblikk.

Fiske, sonar
© Deepersonar

Lag dine egne sjøkart

Med Deeper Pro+ 2 får man en avansert sonar som kan finne fisk og andre gjenstander på dybder ned til 80 meter. Deeper skaper sitt eget wifi-signal slik at man kan etablere forbindelse til den tilhørende mobilappen. Etter å ha utforsket et område kan du i appen lage dine egne sjøkart ved hjelp av mobilens GPS.

Løp linjen ut med fet flytering

Med en flytering kan sportsfiskeren bokstavelig talt våge seg ut på dypet. Savage Gear High Rider V2 av forsterket PVC er en av de mer robuste. Utstyrt med avtagbare lettvektsårer, vanntette sidevesker og finner som gir ekstra framdrift, utgjør den en behagelig fiskeøy.

Flydering
© Savage Gear

Undervannsdrone har infrarødt fiskeøye

Chasing F1 er for den ekte entusiasten – med dype lommer! Den fjernstyrte undervannsdronen fôrer deg fortløpende med informasjon om terrenget på hav- eller sjøbunnen, andre gjenstander under overflaten og ikke minst hvor det er fisk. I tillegg til fiskeinformasjon leverer F1 vanntemperatur og nøyaktige dybdemålinger. Dronen er utstyrt med videokamera og infrarødt lys som gjør det mulig å se hva som skjer under dårlige lysforhold i grumsete vann.

Fjernstyret fiskedrone
© Chasing