Se videoen: AR-briller for hørselshemmede viser undertekster når andre snakker

Brillene transkriberer det samtalepartneren sier, og kan lagre utskrifter fra tidligere samtaler.

Brillene støtter flere språk og bruker tale-til-tekst-teknologi.

© TranscribeGlass

Studenter ved universitetet i Stanford har nettopp presentert de første AR-brillene som projiserer undertekster i sanntid foran øynene dine.

De to studentene har utviklet TranscribeGlass, en enhet for utvidet virkelighet som kan festes til et hvilket som helst par briller.

Utvidet virkelighet er en teknologi som kombinerer den virkelige verden med digitalt innhold.

Det betyr at du med de nye brillene for eksempel ser den virkelige verden gjennom glasset, mens en skjerm i glasset produserer og viser tekstinnhold.

Utnytter eksisterende teknologi

Når enheten er på, vises ordene til samtalepartneren nesten umiddelbart som undertekster i et lite felt i brillen.

Brillen bruker Live Transcribe, en teknologi utviklet av Google som raskt transkriberer tale til tekst. Denne tale-til-tekst-teknologien sender blåtannmeldinger til enheten, som konverterer disse meldingene til utvidet-virkelighet-projeksjoner i brillene.

Brukeren kan endre størrelsen på teksten i synsfeltet etter behov. I tillegg kan man velge mellom ulike språk, men enheten kan foreløpig ikke oversette fra ett språk til et annet.

Video: Se hvordan AR-brillene fungerer

Du bør nok ikke røpe viktige hemmeligheter til personer som bruker disse brillene.

Enheten kan nemlig lagre transkripsjonen av alle samtaler.

Produktet har fått økonomisk støtte fra en rekke forskningsinstitusjoner i tillegg til indiske og amerikanske myndigheter.

Selskapet har nylig begynt å produsere de første 150 forhåndsbestillingene og håper å kunne levere dem i løpet av de neste månedene.

På lengre sikt kan AR-brillene bli et alternativ til tegnspråk og høreapparater for personer med helt eller delvis hørselstap.