Heart Aerospace

Så lang rekkevidde får de elektriske flyene fra SAS

Flyene får også installert et hybridsystem som vil gjøre dem i stand til å fordoble rekkevidden.

Til tross for økonomisk uvær har flyselskapet SAS begynt å forberede seg på en framtid med grønnere løsninger.

SAS har signert en erklæring med det svenske selskapet Heart Aerospace, som gir det muligheten for å kjøpe elektriske fly.

De skal etter planen i kommersiell drift fra 2028, skriver SAS i en pressemelding.

«Sammen med hele industrien har vi ansvaret for å gjøre flyreiser mer bærekraftige», sier Anko van der Werff, administrerende direktør i SAS, i meldingen.

Bærekraftig fotavtrykk

«SAS er dedikert til å transformere luftfarten slik at kommende generasjoner kan fortsette å koble sammen verden og nyte fordelene med å reise – men med et mer bærekraftig fotavtrykk.»

Det elektriske flyet som SAS forventer å kjøpe, har plass til 30 passasjerer og har en elektrisk rekkevidde på 200 kilometer.

«Dette kan være et viktig skritt på SASs bærekraftsreise som legger til rette for null-utslippflyvninger på ruter innen Skandinavia», skriver selskapet.

Flyene får også installert et hybridsystem som vil gjøre dem i stand til å fordoble rekkevidden.

Under utviklingen av det elektriske flyet av typen ES-30 har SAS vært med på sidelinjen. Allerede i 2019 gikk selskapene sammen om utviklingen av framtidens elektriske fly.

«Det elektriske flyet vil være et godt supplement til vår eksisterende flåte som betjener de kortere rutene i Danmark, Norge og Sverige på en mer bærekraftig måte», legger toppsjefen til.