Den ene dukken, som kalles Moonikin Campos, har blant annet på seg en vest som skal brukes til å samle inn data om radioaktivitet.
Hvis alt går etter planen, skal levende astronauter erstatte dukkene og sendes i bane rundt månen i 2024, mens de skal gå på månen i 2025.
Se oppskytingen av SLS-raketten her:
Det var derfor jubel å spore ved Kennedy romfartssenter i Florida da raketten etter flere mislykkede forsøk endelig ble sendt av gårde mot verdensrommet tidlig onsdag morgen.
«Vi er en del av noe helt spesielt, og dette er det første skrittet på veien tilbake til månen – men også videre til Mars», sier Charlie Blackwell-Thompson, som er oppskytingssjef i Nasa.
Og jubelen trenger ikke stanse her.
Det viser seg nemlig at Orion-romkapselen koblet seg fra selve raketten helt som planlagt, og at kapselen nå har kurs mot månen.
Et kort oppdrag
Selv om 25 dager i en romkapsel ville være mer enn nok for de fleste, er det faktisk ikke så lang tid når det er snakk om en romferd.
Ifølge Nasa er det nemlig mulig å utnytte tiden så effektivt at alle observasjoner og forsøk kan gjøres innenfor tidsrammen.
«Selv om vi beskriver oppdraget som kort, så har vi sikret oss at det er nok tid til rådighet», sier Emily Nelson, ferdsleder i Nasa.
«Men det er som i Tetris: Alt må pusles sammen på så lite plass som mulig.»
Nå er raketten sendt av gårde, og om 25 dager lander romkapselen etter planen i Stillehavet utenfor San Diego på den amerikanske vestkysten.
Ikke første gang på månen
Det er meningen at romreisen skal gi Nasa verdifull erfaring til framtidige romreiser, og et av de viktigste målene med Artemis er en dag å sende mennesker til Mars.
Det blir imidlertid noen år til. Som tidligere nevnt vil man tidligst i 2025 forsøke å sende mennesker til månens overflate.
Forrige gang astronauter landet på månen, var i 1972. Før det hadde ti astronauter gått på månen i løpet av fem ulike måneferder.
Første gang var i 1969, da Neil Armstrong ble første menneske på månen.
Nasas romprogram Artemis er etterfølgeren til Apollo-romferdene. I gresk mytologi er Artemis månegudinnen og Apollos tvillingsøster.