Nytt spill: Gjett Googles setninger

Et nytt spill fra Google lar deg kjempe mot søkemotorens algoritmer og gjette hva søkefeltet vil foreslå av forskjellige søkemuligheter.

nb_u12 Googlefeud

Google har for vane å avslutte setningene når du utfører et søk. Eksempelvis foreslår søkemotoren å avslutte søket på ’Jeg elsker å …’ med … drømme, … strikke eller … reise alene.

Over denne egenskapen har den amerikanske nettgiganten utviklet et spill. Her gjelder det at du i stedet selv skal avslutte Googles søk. Du blir bedømt på hvor nær du treffer det virkelighetens Google foreslår.

Ikke lett å forutsi Google

Vanskelighetsgraden er ganske høy, for det er ikke enkle metoder Google bruker når søkene blir avsluttet. I tillegg til å ta høyde for hva du selv har søkt på tidligere, er det en masse andre parametre som spiller inn.

Først og fremst er Googles "autospelling"-motor basert på antall søk. Jo oftere det er blitt søkt på noe bestemt, desto høyere vil det dukke opp i søkefeltet. Men også geografien spiller en viktig rolle. Hva søkemotoren foreslår er nemlig forskjellig fra land til land, og noen steder fra by til by.

Hatefulle søk slettes

I tillegg blir det tatt høyde for om det er aktuelle begivenheter som er viktige, og Google er også god til å fjerne autoutfyllinger som er diskriminerende og fiendtlige mot bestemte folkeslag. Sensuren gjelder likevel ikke på samme måte for religioner.

Spillet finnes foreløpig bare på amerikansk.

Du kan selv gjette ved å klikke her