Mojo Vision

Mobilen entrer øyet

Nå kan vi snart la mobilen ligge i lommen. En ny kontaktlinse leverer all den informasjonen vi trenger, rett til netthinnen.

Forestill deg å gå ut en stjerneklar natt og se stjernebildene bli tegnet opp på himmelen over deg – forsynt med relevante opplysninger.

Eller å dra på vandring i en by og hele tiden bli oppdatert med informasjon om bygninger, gater, butikker, monumenter og alt annet du retter blikket mot.

Drømmen om kontaktlinser som kan levere såkalt augmented reality (AR), er nå tett på å gå i oppfyllelse.

Kontaktlinse med 3D-syn

Det amerikanske firmaet Mojo Vision har skapt en linse som inneholder en radiosender, billed- og bevegelsessensorer og ikke minst et mikrodisplay med en rekordhøy oppløsning på 14 000 PPI, altså piksler per tomme.

Det gir en pikseltetthet som er 300 ganger større enn på mobiltelefonen din.

Fordi kontaktlinsen bæres på begge øyne, gir den 3D-syn, slik at du opplever at tegninger og informasjon svever fritt i luften foran deg. Alt sammen leveres trådløst fra en ekstern enhet som står i forbindelse med mobiltelefonen din.

Kontaktlinse har HD-display

En ny kontaktlinse serverer augmented reality i høy oppløsning rett til netthinnen.

© Mojo Vision

Glasskappe

beskytter linsen.

© Mojo Vision

Kunstig iris (tv) og elektrisk lag (th)

Kunstig iris skjuler linsens elektriske komponenter.
Elektrisk lag med kamera, antenne og radiosender.

© Mojo Vision

Display

med oppløsning på 14 000 PPI.

Mojo Visions ambisjon er å gjøre linsene så behagelige at du får lyst til å ha dem på fra du står opp til du går til sengs.

Firmaet arbeider derfor for å skape et design som ikke virker distraherende.

Bare når du fokuserer på en liten, svevende prikk, aktiveres AR-funksjonene, og på samme måte får du dem lett til å forsvinne igjen.

En viktig del av firmaets visjon er nettopp at vi skal være mer til stede i virkeligheten omkring oss i stedet for å gå rundt med blikket rettet mot mobiltelefonen.

Mojo Vision regner med at de første brukerne av kontaktlinsen vil være svaksynte personer, fordi den kan streke opp omrisset av gjenstander, slik at de blir lettere å se.

Senere blir linsen tilgjengelig for alle, slik at vi kan la mobilen ligge i lommen.