Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er teflonpanner giftige?

Det kan være fristende å beholde de gamle teflonpannene så lenge de gjør jobben. Men disse pannene kan avgi helseskadelige stoffer ved høye temperaturer.

Shutterstock

Teflonpanner er som i utgangspunktet ikke giftige. Men du bør likevel passe på.

Det er blant annet en risiko forbundet med gamle teflonpanner fordi belegget kan bli så slitt at det skaller av og blir tatt opp i maten.

Teflon kan brytes ned til skadelig stoff

Ekspertene anbefaler at du kaster veldig slitte panner. De mener likevel at det ikke er noen fare knyttet til det å bruke teflonbelagte gryter og panner hvis de er av god kvalitet.

Teflonbelegg brytes ned hvis det oppstår store skrammer i dem, eller hvis de blir så slitte at belegget skaller av.

Nedbrytningen skjer imidlertid først ved temperaturer over om lag 350 grader celsius, og så høye temperaturer oppnås ikke under normal matlaging.

Les også:

grønne poteter
Matvarer

Er grønne poteter giftige?

1 minutt
Matvarer

STEM: Er du klar til å erstatte biffen med kunstig kjøtt?

3 minutter
Matvarer

Forskere: Så mange kopper kaffe kan du drikke hver dag

7 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul