Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koh-i-Noor
Teknologi - Materialer

Verdens mest uvurderlige diamanter

Mange av de mest kjente diamantene sitter i kronjuveler eller overdådige smykker. Mest kjent er de helt klare diamantene, men det finnes også uvurderlige fargede diamanter.

Golden Jubilee er verdens største fasetterte diamant, med en størrelse på 545,67 karat. Den oransjebrune diamanten ble funnet i 1985 i Sør-Afrika. Er i dag en del av kronjuvelene i Thailand.

Cullinan 1 er best kjent som “Afrikas stjerne”. Veier 530,20 karat og er slipt av en rekordstor rådiamant på 3106,75 karat, som ble funnet i Sør-Afrika i 1905. Sitter i de britiske kronjuvelene.

The Incomparable er en gulbrun diamant som med sine 407,48 karat er verdens tredje største slepne diamant. Er i dag utstilt på Smithsonian Institution i Washington D.C. i USA.

Cullinan 2 er den nest største Cullinan-diamanten slipt av den originale rådiamanten. Veier 317,40 karat og sitter i den britiske statskronen, der den funkler sammen med bl.a. 2868 andre diamanter.

Hope er en sjelden blå diamant på 45,5 karat. Etter en omflakkende tilværelse kan den i dag ses i et halssmykke på Smithsonian Institution i USA.

Tiffany er en gyllen diamant på 128,51 karat. Den er utstilt hos eieren, juvelérfirmaet Tiffany & Co i New York. Tiffany ble berømt da den ble båret av Audrey Hepburn i en reklame for filmen “Breakfast at Tiffany’s” i 1961. Den er kun båret én gang siden.

Koh-i-Noor kjennes fra skildringer som stammer helt fra 1304. Den ble gitt i gave til dronning Victoria i 1850 og sitter i dag i dronning Elizabeths krone i de britiske kronjuvelene. Veier 108,93 karat.

Les også:

Diamond under uv light
Materialer

Kan diamanter egentlig vare evig?

0 minutter
Materialer

Hvordan kan man slipe diamanter?

0 minutter
Materialer

Hvorfor er diamanter så harde?

0 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul