Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NB_u28 adidas

Adidas lager sko av skrot fra havet

Det tyske sportsselskapet har akkurat lansert en ytterst politisk korrekt sportssko. Overdelen av skoen er laget av avfall fisket opp fra havet.

Hvert år dør over en million havfugler og 100 000 havpattedyr på grunn av forurensning i verdenshavene.

I 2006 undersøkte UNESCO – FNs organisasjon for utdannelse, kultur, kommunikasjon og vitenskap – problemet og konstaterte at det flyter 46 000 plastbiter rundt i havene for hver 2,5 kvadratkilometer.

Blåmønstret avfall

Sportsgiganten Adidas har innledet et samarbeid med støtteorganisasjonen for verdenshavene ’Parley for the Ocean’ for å sette fokus på problemet.

Sammen har de designet en sko der overdelen utelukkende er laget av avfall som er fisket opp fra havet. Avfall som volder store problemer for havdyrene.

Overdelen, som i prototypen har en hvit bunn med et blått mønster, består av resirkulert havavfall og ulovlige fiskenett. Sålen er laget av bæredyktige materialer.

Skoen er bare nummer en i rekken

Skoen har ikke fått navn og er heller ikke i hyllene ennå. Men dit kommer den – med mange flere tilsvarende produkter. Adidas og ’Parley for the Oceans’ lager en hel serie med produkter laget av havavfall som vil bli offentliggjort senere i år.

Formålet med prosjektet er å gjøre folk mer oppmerksomme på problemet med havavfall og vise hvordan man kan bidra til å beskytte og bevare havene.

Nedbrytbar plast

En renere og nedbrytbar utgave av plast er den såkalte bioplasten. Les mer om det her:

Les også:

Råtten nektarin til gjenbruk
Materialer

Ekkelt søppel er gull verdt

1 minutt
Materialer

Hvorfor er gull så kostbart?

0 minutter
Materialer

Verdens svarteste svart forvandler bygning til svart hull

1 minutt

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul