NB_u28 adidas

Adidas lager sko av skrot fra havet

Det tyske sportsselskapet har akkurat lansert en ytterst politisk korrekt sportssko. Overdelen av skoen er laget av avfall fisket opp fra havet.

Hvert år dør over en million havfugler og 100 000 havpattedyr på grunn av forurensning i verdenshavene.

I 2006 undersøkte UNESCO – FNs organisasjon for utdannelse, kultur, kommunikasjon og vitenskap – problemet og konstaterte at det flyter 46 000 plastbiter rundt i havene for hver 2,5 kvadratkilometer.

Blåmønstret avfall

Sportsgiganten Adidas har innledet et samarbeid med støtteorganisasjonen for verdenshavene ’Parley for the Ocean’ for å sette fokus på problemet.

Sammen har de designet en sko der overdelen utelukkende er laget av avfall som er fisket opp fra havet. Avfall som volder store problemer for havdyrene.

Overdelen, som i prototypen har en hvit bunn med et blått mønster, består av resirkulert havavfall og ulovlige fiskenett. Sålen er laget av bæredyktige materialer.

Skoen er bare nummer en i rekken

Skoen har ikke fått navn og er heller ikke i hyllene ennå. Men dit kommer den – med mange flere tilsvarende produkter. Adidas og ’Parley for the Oceans’ lager en hel serie med produkter laget av havavfall som vil bli offentliggjort senere i år.

Formålet med prosjektet er å gjøre folk mer oppmerksomme på problemet med havavfall og vise hvordan man kan bidra til å beskytte og bevare havene.

Nedbrytbar plast

En renere og nedbrytbar utgave av plast er den såkalte bioplasten. Les mer om det her: