Kunstige hjerner tar styringen i storbyen

De første resultatene med å overlate storbyers infrastruktur til datamaskiner viser med all tydelighet hvordan alle får nytte at trafikkregulering styres av kunstig intelligente «byhjerner».

Kinas femte mest trafikkerte by har stort sett utryddet trafikkaos med et avansert dataprogram som kalles City Brain.

© Shutterstock

Den kinesiske millionbyen Hangzhou, landets femte mest trafikkerte by, har fjernet trafikkaos ved hjelp av overvåkingssystemet City Brain, som er utstyrt med menneskehjernens analyserende egenskaper.

Det fungerer ved å analysere en data fra over 50 000 overvåkingskameraer i byen. Bildene gjennomgås i sanntid av programvare som kan oppdage mønstre i trafikken, som fart, kollisjoner og avstand mellom biler.

Hver beregning samles i City Brain, som utfører beregningene og for eksempel holder trafikklysene grønne lenger hvis det bedrer trafikkflyten.

Det har kuttet ti prosent av reisetiden, økt bilenes gjennomsnittsfart med 15 prosent og halvert ambulansenes responstid, fortalte it-giganten Alibaba, som står bak City Brain, på en konferanse.

Trafikken i Hangzhou styres av en kunstig intelligent byhjerne fra et sentralt kontrollrom.

© ImagineChina

Byhjernen hjelper politiet

Trafikkregulering er bare den spede starten for City Brain. Den kan finne tilløp til uroligheter og finne kriminelle i gatebildet.

Alibaba har allerede hjulpet kinesiske myndigheter med å finne mer enn 500 rømte fanger ved hjelp av programvare for ansiktsgjenkjenning.

Systemet har blitt solgt til Kuala Lumpur, mens Toronto er i gang med å utvikle sin egen hjerne til en ny bydel.