Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

DeepMinds kunstige intelligens angriper sine motstandere med laservåpen, noe vi har sett før – på film.

© Paramount Pictures
Teknologi - Kunstig intelligens

Googles kunstige intelligens utvikler aggressiv atferd

Google-firmaet DeepMind har skapt en kunstig intelligens som plutselig begynner å oppføre seg både aggressivt og grådig i konkurransesituasjoner.

Laserstrålene fyker til høyre og venstre og lammer motstanderen, slik at den kunstige intelligensen kan høste alle ressursene selv.

Det høres ut som en dommedagsscene fra Terminator-filmene, men faktisk er det virkeligheten i det spillet firmaet DeepMind har utviklet til sin kunstige intelligens.

Kunstig intelligens skyter for å vinne

DeepMind har testet et enkelt «fruktsamler-spill» 40 millioner ganger. To enheter konkurrerer mot hverandre om å samle inn flest poeng. De to spillerne var styrt av kunstig intelligens.

Forsøket viste at jo færre poeng det var igjen å spille om, jo mer aggressiv ble den kunstige intelligensen – den forsøkte å lamme motstanderen med sin laserstråle.

Det blir konflikt når kunstig intelligens opplever knapphet. De to kunstig intelligente spillerne er blå og rød, poengene grønne og laserstrålene gule.

Jo mer intelligent, jo mer aggressiv

Interessant nok var det den mest komplekse kunstige intelligensen som oftest utviklet seg aggressivt og grådig. Når DeepMind testet spillet med «dummere» kunstig intelligens, delte spillerne i stedet poengene mellom seg på et mer fredelig vis.

Den mest avanserte kunstige intelligensen klarte å lære av sine omgivelser og utvikle en aggressiv taktikk til egen fordel – et atferdsmønster man normalt forbinder med mennesker.

Forskningen er fortsatt ikke fagfellevurdert.

Les også:

Kunstig intelligens

Googles kunstige intelligens forutsier fremtiden

1 minutt
Kunstig intelligens

Googles kunstige intelligens gjør seg selv smartere

1 minutt
Kunstig intelligens

Kunstig intelligens vekker dine tegninger til live

0 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul