Googles kunstige intelligens gjør seg selv smartere

Kunstig intelligens har tatt igjen mennesket på mange fronter. Nyeste skudd på stammen kan gjøre seg selv enda smartere enn mennesket har vært i stand til å gjøre.

© Shutterstock

De kan styre biler, snuse opp kreft og slå mennesket i det utrolig avanserte brettspillet go. Og nå kan kunstig intelligens også skape ny og bedre kunstig intelligens.

Google har nettopp avholdt sin årlige I/O-konferanse, der nye teknologiske gjennombrudd og visjoner blir lagt fram for offentligheten.

Her avslørte Google-sjef Sundar Pichai hvordan det går med utviklingen av teknologigigantens kunstige intelligens, AutoML. Og det går unna.

Video

Utvikler seg lynraskt

Den kunstige intelligensen virker ved at det løpende blir lagt nye lag av koder og algoritmer over den opprinnelige koden. Det skaper et system som kan handle ut fra mange ulike input.

Men kodene og algoritmene tar lang tid å skrive for mennesker, og derfor har Google satt AutoML til å skrive sine egne kodelag og dermed skape ny og avansert kunstig intelligens mye raskere.

Inntil videre har AutoML utviklet en kunstig intelligens som kan gjenkjenne bilder, og en som gjenkjenner stemmer.

Har allerede tatt igjen mennesket

I det første tilfellet var koden like god som den Googles menneskelige eksperter hadde skapt – i det andre tilfellet var koden bedre.

De datagenererte kodede bød også på overraskelser: Deler av kodene til AutoML ga ingen mening for de menneskelige kode-ekspertene. Og funksjonaliteten er bare en fordel for datamaskinene.

Håpet med AutoML er å bringe kunstig intelligens ut til vanlige mennesker. En enkelt tilgjengelig grunnintelligens som kan skreddersy seg selv etter eierens behov.