Googles kunstige intelligens forutsier fremtiden

Google-selskapet DeepMind er i full gang med å utvikle en kunstig intelligens som ved hjelp av egen fantasi kan forestille seg fremtiden.

Det er Google-selskapet Deepmind som har utviklet den nye, fantasifulle kunstige intelligensen.

© Shutterstock

Det har beseiret verdens beste sjakkspillere, utvist aggressiv og grådig atferd i konkurransesituasjoner og lært å gjøre seg selv smartere.

Og nå skal kunstig intelligens også kunne forutsi fremtiden ved hjelp av egen fantasi.

I hvert fall hvis det er opp til firmaet Deepmind, som er ansvarlig for Googles utvikling på området.

Etterligner mennesker

Selskapet har nettopp publisert en studie som beskriver hvordan de har tilført sine algoritmer en fantasi som gjør det mulig å forutsi utfallet av ulike situasjoner og handle ut fra dette.

Det minner om den måten vi mennesker gjør det på, forklarer selskapet på sin blogg:

"Før vi for eksempel plasserer et glass på et bord, vil vi ta en ørliten pause der vi vurderer om det er en risiko for at det faller ned", skriver de.

Og det er den typen "sofistikert atferd" Deepmind har forsøkt å etterligne i en nyutviklet kunstig intelligens som har fått navnet 12A.

Må skaleres opp

12A er utviklet med et såkalt kunstig nevralt nettverk, som er i stand til å velge ut informasjon som kan være nyttig i fremtidige beslutninger, og bruke informasjonen til å legge planer.

Det testet firmaet blant annet ved å la den kunstige intelligensen gjennomføre et spill som kalles Sokoban, der det nettopp er nødvendig å planlegge på forhånd.

"Den nye kunstige intelligensen presterte betydelig bedre enn lignende algoritmer uten samme fantasi-funksjon," skriver Deepmind.

Nå er neste skritt, ifølge selskapet, å teste den kunstige intelligensen i større sammenhenger.