Pierpaolo Lazzarini
Superyachten Pangeos.

Pangeos – den flytende byen

En flytende by med plass til 60 000 mennesker kan vise seg å bli et av de mest spektakulære maritime prosjektene i nyere tid.

Mens regjeringer over hele verden strever med å utvikle strategier som skal beskytte byene våre mot økende vannstand og klimaendringer, har det italienske arkitektkontoret Lazzarini gått noe alternativt til verks.

De kreative søreuropeerne har nemlig tegnet en flytende by som ser ut som en enorm skilpadde.

Det gigantiske skipet, som skal få navnet Pangeos, etter det forhistoriske superkontinentet Pangea, skal etter planen kunne ha plass til 60 000 gjester og fastboende som kan boltre seg i utallige hoteller, butikker og parker.

Kaiplass ikke nødvendig

Med en lengde på 550 meter og en bredde på 610 har konstruktørene tegnet et fartøy som de færreste havner i verden har anlegg til å ta imot.

Det er ikke planen at Pangeos skal legge til kai. Beboere og gjester skal komme til og fra den flytende byen med båt eller helikopter.

Pangeos har plads til 60.000 gæster

Det er både hoteller, butikker, helikopterlandingsplass og båtplasser til de 60 000 gjestene.

© Pierpaolo Lazzarini

Og når kursen er satt, er det meningen at ni elektriske motorer – hver av dem med svimlende 16 800 hk, skal drive den flytende byen over havene.

Til tross for motorkraften er det meningen at den seilende byen må nøye seg med en marsjfart på fem knop, altså noe i nærheten av toppfarten til en åpen fiskejolle.

CO2-nøytral tungvekter

Takket være de elektriske motorene og et enormt solcelleanlegg på skilpaddens «skjold» er Pangeos bygd for å krysse verdenshavene uten å slippe ut drivhusgasser av noe slag.

Om byggingen av den flytende byen kan holdes CO2-nøytral, sier historien imidlertid ingenting om.

©

Les også:

Hvis noen kan legge 77 milliarder kroner på bordet og prosjektet kan godkjennes, mener arkitektkontoret Lazzarini at Pangeos kan sette kurs mot fjerne kyster i 2033.

Det krever imidlertid at det for anledningen bygges et verft i Saudi-Arabia som kan romme den enorme skilpadden.