Øko-hus av papp bygges på en dag og holder i 50 år

Et byggesett av pappelementer kan settes sammen til et 100 prosent resirkulerbart hus med kjøkken, bad og peis.

paphus

Hovedbestanddelen i en ny type hus er papp. 24 lag med ganske vanlig bølgepapp, som er limt sammen.

Det høres kanskje ikke særlig holdbart eller solid ut, men utenpå er pappen isolert med et vanntett lag og trepaneler som beskytter mot regn og vind.

Denne konstruksjonen gjør Wikkelhouse – som huset heter – til et utrolig miljøvennlig hus, som kan settes opp på en dag og holde i minimum 50 år.

Video

Moduler settes sammen som klosser

Pappen og det ytre laget blir plassert på en husformet rammemodul som er 1,2 meter bred og veier 500 kilo. Beboerens fantasi avgjør hvor mange elementer huset skal bestå av – og dermed hvor langt huset skal være.

Husene kan enkelt blir store nok til å inneholde både kjøkken, bad, soverom og stue med peis.

Huset er 100 prosent resirkulerbart

Folkene bak Wikkelhouse har brukt fire år til å bl.a. finne en konstruksjon slik at pappen enkelt kan plasseres i rammene. Huset er 100 prosent resirkulerbart, og det er – naturligvis – miljøvennlig lim som brukes til å holde de 24 lagene papp sammen.

De i alt 26 lagene – med vanntett lag og trepanel – er en utrolig robust sandwich, som også gir imponerende god isolasjon for vær og vind.

Modulene kan enkelt kobles av og på hvis beboeren enten ønsker et større eller mindre hus. Og i tillegg til å være 100 prosent resirkulerbart er Wikkelhouse tre gange mer miljøvennlig enn et vanlig hus.

Et hus med kjøkken og bad koster ca. 530.000 kroner.