© Stefano Boeri Architetti

Kina bygger verdens første skogby

40.000 trær og millioner av planter danner rammen for verdens første skogby. Byggingen er nettopp gått i gang i det sørlige Kina.

29. juni 2017 av Babak Arvanaghi

Kina har satt seg i førersetet når det kommer til grønn energi, og nå bygger den asiatiske stormakten verdens første såkalte skogby.

Byggingen av den miljøvennlige byen har nettopp startet i nærheten av millionbyen Liuzhou i Guangxi-provinsen.

Skogbyen er tegnet av den italienske arkitekten Stefano Boeri, som også står bak den loddrette skogen, Bosco Verticale, i Milano. Byen vil trolig ha plass til 30.000 mennesker når den står ferdigbygget i 2020.

© Stefano Boeri Architetti

Liuzhou Forest City, som byen er døpt, blir dekket av natur – blant annet en million planter og 40.000 trær. Til sammen kan byens flora absorbere 10.000 tonn CO2, noe som svarer til utslippene fra over 2100 biler. I tillegg produserer byen 900 tonn oksygen hvert år.

© Stefano Boeri Architetti

Byen kommer til å dekke et område på ca. 1,75 kvadratkilometer – nesten fire gange så stort som Vatikanet – og det vil også være et sykehus der, sammen med to skoler og massevis av butikker. Et elektrisk tog vil transportere el-biler mellom skogbyen og Liuzhou.

© Stefano Boeri Architetti

All energi i byen er grønn, og kommer fra jordvarmeanlegg og solceller på bygningene. 

© Stefano Boeri Architetti

Håpet er at den grønne byen kan være med på å motvirke temperaturstigningene på grunn av CO2. I tillegg skal Liuzhou Forest City hjelpe det lokale dyreliv og forbedre det lokale biomangfoldet.

© Stefano Boeri Architetti

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: