Golden Gate Bridge

Quiz: 10 berømte broer

Hvilken farge har Golden Gate Bridge? Fra hvor har Sukkenes Bro sitt navn? Se hva du vet om verdens berømte broer og finn ut hvor godt du klarer deg. Husk å utfordre en venn – hvis du tør!

4. oktober 2011 av Lars Thomas
Golden Gate Bridge i San Francisco er en av verdens mest fotograferte broer, ikke minst takket være sin spesielle farge som heter …?
Havnebroen i Sydney stod ferdig i 1932, og var et av sin tids største byggeprosjekter i Australia. Hva er havnebroens lokale kallenavn?
Brooklyn Bridge i New York ble innviet i 1883. I 1884 gikk det rykter om at broen var i ferd med å kollapse. Hva gjorde man for å berolige folk?
Forth-broen i Skottland ble bygd av et materiale som var helt nytt for sin tid (1880 tallet). Hvilket materiale ble broen bygd av?
Storebæltsbroen i Danmark var lenge underveis. Hvor lang tid gikk det fra man begynte å snakke om den til den stod ferdig?
Tower Bridge i London ble til etter en arkitektkonkurranse i 1876. Konkurransen endte i en skandale – hvorfor?
Pont Neuf i Paris ble ferdigstilt i 1607 og var bygd i tradisjonell romersk stil. Men broen var likevel en sensasjon på den tiden. Hvorfor?
Ponte dei Sospiri i Venezia er en liten kalksteinsbro som er verdensberømt under navnet Sukkenes bro. Hvorfor har den fått det navnet?
Den romerske broen i den spanske byen Merida står etter 2000 år fortsatt solid i Guadiana-elven. Det skyldes kanskje at fundamentet hviler på en karakteristisk overflate – hvilken?
Tacoma Narrows Bridge i den amerikanske staten Washington har hatt en usedvanlig karriere – hvilken?

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: