nb_u04 walkman

Sony gjenoppliver Walkman

For over 35 år siden gjorde Sony platesamlingen bærbar med introduksjonen av kassettspilleren ”Walkman”. Nå får det gamle merket comeback.

22. januar 2015 av Carsten Nymann

Hva Kleenex gjorde for engangsservietter, gjorde Sonys Walkman for bærbare kassettspillere da de kom i slutten av 1970-årene.

Spilleren ble så populær at navnet ble synonymt med begrepet, og plutselig ble alle bærbare spillere uansett merke kalt ”walkman”.

Men navnet er altså et beskyttet varemerke, og nå – 35 år etter debuten – har Sony nok en gang pusset Walkman-merket til en ny produktserie.

Walkman ligner på en smarttelefon

2015-utgaven av Walkman er en moderne mediaspiller med stor fargeskjerm som ligner en litt lubben smarttelefon.

Walkmans styresystem er basert på mobilsystemet Android Jelly Bean, og apparatet er utstyrt med både wifi- og Bluetooth-antenne.

Men Sony legger ikke opp til at Walkman skal fungere som en slags lettversjon av smarttelefon. I stedet er fokus lagt helt og holdent på lyd.

Lyden er sentral i dyr Walkman

Walkman understøtter stort sett ethvert tilgjengelig lydformat helt fra MP3 til Apples ALAC, som angivelig komprimerer lydfiler uten å ødelegge kvaliteten.

Walkman har ifølge Sony også en rekke digitale forsterkere og prosessorer som kan oppgradere lyden fra dårligere lydformater.

Walkman skal koste over 6000 kroner

Noen billig fornøyelse blir den nye dippedutten neppe.

Da Walkman nylig ble presentert på den amerikanske messen CES, lød indikasjonen på over 1000 dollar (ca. 6400 kroner).

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: