pilot fremmedsprog

Ny dings oversetter fremmedspråk i sanntid

Med en liten ørepropp kan du i nær fremtid snakke med folk du ikke deler språk med. Den digitale tolken kan du bestille allerede nå.

18. mai 2016 av Karine Kirkebæk

Utenlandske medier har allerede gitt den nye dingsen tilnavnet «Babel Fish», med referanse til et vesen i sciencefiction-boken «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy».

Dingsen heter Pilot og består av to ørepropper som brukes av to personer som ikke snakker samme språk. Pilot-appen sikrer at de to, som ellers vil være ute av stand til å kommunisere med hverandre, likevel kan føre en samtale.

Og det til den nette sum av 1000 kroner.

Teknologi skifter mellom språk

Selskapet bak Pilot heter Waverly Labs, og de er sparsomme med detaljene omkring teknologien som ligger bak.

De bruker «oversettelsesteknologi» som er inkorporert i appen. Og denne teknologien skal kunne skifte mellom flere språk, slik videoen under viser.

Engelsk, spansk, fransk og italiensk

Den første generasjon av Pilot virker bare når du snakker med en person som også har en ørepropp. Men i fremtidige generasjoner vil det være nok at den ene personen har en Pilot for å forstå hva personer fra hele verden sier.

Waverly Labs vil starte en crowdfunding-kampanje på Indiegogo, hvor interesserte kan forhåndsbestille en Pilot for mellom ca. 1000 og 1400 kroner.

Ved lanseringen vil dingsen gi støtte for engelsk, spansk, fransk og italiensk, men etter kort tid vil den også kunne oversette bl.a. asiatiske og slaviske språk, hindi og arabisk.

Det forventes at selskaper åpner bestillinger 25. mai.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: