Høretelefoner gjør deg flerspråklig

Det er som tatt ut av en science fiction-film. En liten dings i øret, og du kan plutselig snakke og forstå fransk, arabisk og mandarin. Men fremtiden er blitt virkelighet og kan kjøpes i neste måned.

Pixel Pods

Nye høretelefoner gjør det mulig for deg å forstå og bli forstått på 40 språk.

© Google

Forestill deg en fremtid der du helt uten å øve deg kan klare deg på 40 språk. Den fremtiden vil Google selge deg allerede i neste måned.

IT-giganten presenterte i forrige uke en liten trådløs høretelefon, Pixel Buds, som kan oversette språk direkte i øret ditt.

Fans av scifi-kultklassikeren The Hitchiker’s Guide to the Galaxy vil nok tenke på Babelfisken, som man kan plassere i øret, og som gjør det mulig å forstå alle språk i universet.

Google «nøyer seg med» å gi deg adgang til 40 av de største språkene i verden.

Oversetter i sanntid

For å aktivere funksjonen trykker du på den høyre høretelefonen og sier: "Hjelp meg med å snakke fransk". Deretter oversetter den det du hører rett inn i øret når folk snakker til deg på fransk ... eller japansk.

Når du svarer på norsk, oversetter den ordene dine og sørger for at de kan høres fra høyttaleren i din den nye Pixel 2-telefon.

Gammel teknologi på nye flasker, men...

Teknologien bygger på Googles Translate-funksjon og programmer for å kjenne igjen og generere tale. Det er allerede installert på telefonen, og krever derfor ikke adgang til internett under bruk.

Translate-teknologien er ikke ny. Du kan allerede i dag laste ned apper som oversetter det du sier.

Det nye er at de 40 språkene er tilgjengelige i øret ved et enkelt tastetrykk, og at det virker så raskt at det kan brukes ute i den virkelige verden.

I denne videoen kan du se hvor raskt det går.