Som en krysning mellom en racerbil og en drone er Maca S11 klar til å lette loddrett fra bakken. Den suser gjennom lufta rett over veien med en toppfart på 250 km/t, uten menneskehender på rattet.
Det såkalte carcopter, bilkopteret, er spekket med kunstig intelligens og flyr fra A til B helt på egen hånd, med brenselceller, aerodynamisk utforming, seks propeller og seks kameraer til navigasjon.
Den flygende bilen er til og med CO2-nøytral, ifølge den franske produsenten Maca Flight.
Flygende biler har fått luft under vingene flere steder på kartet, og Maca S11 – sju meter lang og med en matchvekt på vel 450 kilo – skal senere i år prøves ut på en fransk racerbane.
Produksjonen forventes å starte i 2023 hvis alt går bra, og doningen vil få en pris på seks millioner kroner.
Den flygende bilen ble akkurat presentert på CES-messen (Consumer Electronics Show) i Las Vegas, som sparker i gang teknologiåret med nye smarte TV-er, telefoner, hodesett, dingser i alle størrelser og programvare i alle farger.
Her får du et utvalg av andre underfundige oppfinnelser og visjoner fra 2022-utgaven av messen.
Usynlig gjerde sikrer både hund og møbler
Griser hunden til møblene, eller elsker den bare å maltraktere putene dine? Det er hjelp å få.
Nå kan du plassere sensoren Tagz, som er på størrelse med et kredittkort, under sofaputa, i senga eller andre steder som hunden din skal holde seg unna.
Tagz er det nyeste tilbehøret til et smart hundehalsbånd som først ble lansert i 2016 av firmaet Wagz.
Hvis hundehalsbåndet kommer i nærheten av sensoren Tagz, sender halsbåndet ut varselsignal, som ultralyd utenfor det menneskelige hørselsområdet, som får hunden til å holde seg unna.
Lydsignalene er harmløse for hunden, men samtidig plagsomme nok til å «avlede hunden fra denne atferden», forklarer en talsperson for Wagz.
Med en varselsavstand ned til en meter mellom Tagz-sensoren og halsbåndet kan det altså settes opp usynlige gjerder slik at nysgjerrige snuter holdes unna forbudte steder i hjemmet.
Selvkjørende traktor klarer alt på åkeren
Traktorprodusenten John Deere har vist fram sin første helautomatiske traktor som kan pløye på egen hånd så lenge man legger inn GPS-koordinater.
Den selvkjørende maskinen kan så eller høste døgnet rundt siden seks dobbeltkameraer og andre sensorer oppdager, analyserer og unngår mulige hindringer.
I tillegg kan bonden omdirigere den flere tonn tunge maskinen fra traktorappen på en smarttelefon.
Bitende barnerobot trener tannleger
Barneroboten Pedia Roid er bygd for å bite, sparke og skrike av både smerte og frykt – for å la tannlegestudenter øve på å håndtere redde barn i tannlegestolen.
Den japanske produsenten Tmsuk har også gjort det mulig for den 110 centimeter høye Pedia Roid å vise panikk og vifte med armene.
Den kan også skifte hudfarge, simulere oppkast og blø kunstig blod.
Bil skifter farge med elektrisk blekk
Er du lei av at bilen er hvit, kan du male den svart ved å trykke på en knapp.
Det er filosofien bak BMWs nyeste bil, iX Flow, som er dekket av såkalt elektrisk blekk, som er kjent fra e-boklesere som Kindle. Bilen har foreløpig fargene hvit, grå og svart.
Her kan du se når BMWs ingeniører og designere presenterer og forklarer den fargeskiftende framtidsbilen: