nb_u11 Apple Watches

Nanoteknologi redder flat Apple-klokke

Apple Watch, den nye smartklokken fra Apple, har allerede forut for lanseringen fått kritikk for batteritiden. I fremtiden vil kroppen automatisk kunne lade opp alle tingene våre .

12. mars 2015 av Carsten Nymann

Apple presenterte denne uken selskapets nye, store satsing, Apple Watch, som er en slags miniatyr-smarttelefon til håndleddet.

Forut for lanseringen gikk det rykter om at Apple-klokken bare hadde strøm i fem timer.

Og selv om Apple siden har meldt at batteritiden er 18 timer, er Apple Watch bare på nivå med konkurrentene og ikke markedsledere, noe som ikke imponerer analytikerne.

Nanoteknologi kan lade Apple-klokke

Men kanskje tech-giganten fra Cupertino, California, bare setter sin lit til forskerne fra Georgia Institute of Technology i Altlanta, USA.

Her har nanoforskeren Zhong Lin Wang utviklet teknologi som kan lade opp mobiltelefoner, smartklokker og nettbrett ved å utnytte energien kroppen skaper.

Les også: Nanokraftverk redder miljøet

Større enn bare en Apple-dings

Ved å plassere bittesmå såkalte nanogeneratorer strategiske steder på kroppen kan Lin Wang høste energi fra f.eks. føttene når vi går, fra brystkassen når vi trekker pusten og fra blodårene når blodet strømmer igjennom.

Teknologien har likevel videre bruksmuligheter enn bare å holde Apple Watch med strøm. For eksempel kan pasienter som bruker Pacemaker endelig slippe å være bekymret over å gå tom for batteri.

Fra Apple-klokke til vindmøllens avløser

Nanogeneratorene kan også brukes ute i naturen til å drive sensorer som holder øye med skogbranner – eller også til å skape energi av støy i storbyene:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: