Potteplanter under vask

4 kule dingser til hjemmet

Overvåkningskamera styrt av telefonen, selvpleiende potte og digital dørlås – hver krok i hjemmet kan gjøres smartere med digitale løsninger.

3. august 2016

1. Telefonstyrt kamera

Hold et øye med ubudne gjester med et diskré kamera du kan styre fra smarttelefonen. Foto: MYFOX.

Med overvåkingssystemet MYFOX kan du overvåke hjemmet fra smarttelefonen. Du kan for eksempel holde øye med om du har ubudne gjester. Og med en innebygget toveishøyttaler kan du snakke gjennom høyttalerne mens du er et annet sted. I den tilhørende appen kan du se om kameraet automatisk har registrert bevegelser – og gå tilbake i opptakene og se hva som skjedde.

2. Selvpleiende potte

Potten PLANTY gjør alt det kjedelige arbeidet med å holde liv i plantene. Foto: NTHING.

PLANTY sikrer at plantene dine overlever. Potten bruker sensorer til å holde øye med lufttemperatur, jordfuktighet og belysning. Med et enkelt trykk i appen som hører med, kan du vanne planten selv om du ikke er hjemme, og du kan se om den for eksempel står for kaldt. I tillegg til sensorer har Planty en innebygget vanntank, wi-fi og en USB-inngang som gir strøm til potten.

3. Diskré aircondition

Klimaanlegget har bare en høyde på 15 centimeter og monteres lett i vinduet. Foto: NORIA.

Mindre, lettere og mer stillegående. Det er de tre tingene firmaet Likuma Labs kan skryte av med en ny aircondition-løsning. NORIA er beskjeden av størrelse, men kan kjøle et rom på opptil 15 m2 med en sval bris rettet mot taket for å gi det mest behagelige klimaet. Det bare 14 kilo tunge apparatet kan lett monteres og demonteres, slik at man kan ha det fremme når det er varmt vær. Om vinteren kan det gjemmes vekk under senga.

4. Smart dørlås

Låsen registrerer helt nøyaktig når den åpnes og låses. Foto: CANDY HOUSE.

Med SESAME blir nøklene overflødige. For med den smarte låsen er telefonen din nye husnøkkel. Den stramt designede Sesame installeres enkelt ved å sette den utenpå den eksisterende dørlåsen. På telefonen kan du se hvem som har passert inngangsdøra. Du kan bestemme hvem som kan låse opp døra, og du kan sitte på toget og sjekke om du husket å låse. Sesame kan også stemmestyres, og du kan stille den inn til å låse opp når du banker din helt personlige bankerytme på døra.

Bygg din egen Virtual Reality-brille

Har du fortsatt ikke prøvd Virtual Reality, er det på tide å hoppe uti det – det er utrolig billig å komme i gang.

I denne artikkelen kan du lese hvordan du bygger alt du trenger på egen hånd.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: