gadget tøj

4 kule dingser til garderoben

Teknologien har i ro og mak inntatt klesskapet – enten det dreier seg om en varmeregulerende hettegenser eller en paraply som holder et øye med været for deg.

1. september 2016

1. Smart genser gir massasje

Hettegenseren fra AIRAWEAR strammer godt når du tar den på: Inne i genseren er det en stramtsittende vest som er utstyrt med luftputer på strategisk plasserte punkter. Luftputene aktiveres via en app. De blåses opp og trykker på kroppen på skift. Appen styrer også hvor du masseres og hvor hardt det skal være.

2. Gullarmbånd fungerer som overfallsalarm

Aldri har det vært mer elegant å tilkalle hjelp. WISEWEAR er et 18-karats gullarmbånd som er koblet til smarttelefonen din. Det vibrerer når du får en tekstmelding, det kan brukes til å registrere kaloriforbruk, og hvis du blir overfalt, er det bare trykke på armbåndet. Da blir en melding sendt ut med en bønn om hjelp og GPS-koordinater til kontaktene du har valgt.

3. Jakke regulerer temperaturen

Via en app styrer du hvilke av varmesonene som skal aktiveres. Foto: Flexwarm.

Ustabilt vær gjør det vanskelig å velge hvilke klær du skal ta på deg. Men det problemet blir løst av en ny jakke. FLEXWARM har innebygde varmeelementer som kan regulere temperaturen på jakken din. De fire elementene er plassert på ryggen, brystet og i hvert av ermene. Du regulerer temperaturen gjennom en app på smarttelefonen, alt etter hvor varmt du vil ha det.

4. Paraply holder øye med været

Paraplyen minner deg på å ta den med hvis det begynner å regne. Foto: Oombrella

Den gjennomsiktige skjermen på OOMBRELLA skaper en illusjon om at du går under nordlys. Men det er slett ikke det mest imponerende ved paraplyen. I håndtaket er lagt inn en mikrobrikke som er koblet med andre paraplyer av samme type. Brikken analyserer været når paraplyen er utendørs og sender opplysningene videre til de andre paraplyene i nettverket. Dermed kan Oombrella konstruere et hyperregionalt værvarsel, og hvis det kommer regn, sender den en beskjed til telefonen din om å huske paraplyen.

Her kan du få inspirasjon til enda flere kule dingser

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: